Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/03/2014

Exposició de jocs d'impremta a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

Les Les "impremtilles" eren un joc típic dels infants fa uns anys

'Jocs d'impremta: imprentillas' és el títol de l'exposició que es pot visitar fins al 29 de març i que es complementarà dissabte 15 de març amb el taller 'Sopa de lletres'

La biblioteca Armand Cardona Torrandell acull des d'aquesta setmana l'exposició "Jocs d'impremta: imprentillas", realitzada a partir de la col·lecció particular de la vilanovina Laia Calvet.

Els jocs d'impremta són impremtes en miniatura amb que els nens i nenes podien inventar paraules, composicions variades i fins i tot texts. Es col·loquen les lletres escollides en un suport, se suquen en una espuma amarada de tinta, i s'estampa sobre paper. És el típic joc de tampons de diverses formes on predominen les lletres.

Els jocs que s'exposen provenen d'Espanya, els Estats Units, França i Alemanya, i mostren una selecció d'aquests jocs educatius entre els anys 1900 i 1970.
Tot i que habitualment les escenes que es representen a les caixes que contenen les "impremtilles" reprodueixen nens fent-les servir, també hi figuren altres escenes habituals, com agrupacions de nens escoltes, alumnes i professors o famílies senceres. No era estrany que els il·lustradors d'aquestes caixes fossin artistes coneguts del país, com Ricard Opisso, que va ser membre de Els Quatre Gats.

Com a complement de l'exposició, per dissabte 15 s'ha organitzat el taller infantil Sopa de lletres, a càrrec de Griselda Ruiz. Amb aquesta activitat, adreçada a nens i nenes a partir de 5 anys, es vol ensenyar els més menuts a crear les seves pròpies "impremtilles"amb materials diversos com plastilina, patata o goma d'esborrar, i a jugar amb composicions de lletres.
Per a aquesta activitat cal inscripció prèvia, que es pot realitzar a la pròpia biblioteca Armand Cardona. El cost és d'1 euro en concepte de material.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00