Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/03/2017

Les biblioteques digitalitzen els articles que parlen del territori a la web de col·lecció local

La web de col·lecció local de les biblioteques     La web de col·lecció local de les biblioteques

L'objectiu és posar a l'abast de ciutadania i investigadors, a través d'una pàgina web, tot allò relacionat amb la història, les tradicions, la indústria o la geografia de VNG i els seus voltants

La biblioteca Joan Oliva i Milà està digitalitzant els articles de revistes i dossiers de premsa de temes locals del seu fons per facilitar-ne l'accés a través de la Web de Col·lecció local, entorn digital que engloba bona part del sistema d'informació local del municipi disponible en les darreres dècades i a través del Catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Aquesta web és un servei actiu on la col·lecció local és dinamitzada oferint 24 hores de servei. L'objectiu d'aquests espais virtuals és oferir la classificació temàtica dels documents de caràcter local per a la seva visualització immediata a Internet. La característica principal d'aquesta col·lecció és la de convertir-se en una font extensa per a la investigació.

En els darrers mesos s'han digitalitzat diferents temàtiques del fons de Col·lecció Local, com les masies de l'entorn, l'evolució de la indústria, la descripció de les ermites, o els monuments i les escultures dels carrers de VNG.
Entre les diferents fonts d'informació disponibles també es troben diferents exposicions virtuals realitzades per entitats culturals com l'Arxiu Comarcal del Garraf, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i les Biblioteques Municipals de la ciutat, Joan Oliva i Armand Cardona.

La Xarxa de Biblioteques Municipals organitza periòdicament una activitat de dinamització local, la Viquimarató, en la qual es pretén ampliar la informació local en àmbits com el folklore de la ciutat, el bestiari de la Festa Major, les seves entitats o la seva cercavila, per tal de nodrir l'enciclopèdia lliure dels elements més representatius de Vilanova i la Geltrú.

La col·lecció i la gestió de la memòria local suposa materialitzar i concretar en un espai físic i alhora virtual de la biblioteca la suma de l'expressió dels costums, els fets, les creences i les tradicions del propi territori. A través de l'obra dels diferents autors que parlen de la Vilanova i la Geltrú i de la comarca del Garraf es genera una memòria local compartida.
Els objectius són potenciar la identitat local, enfortint els llaços que uneixen els seus ciutadans pel fet de compartir l'herència d'una història, convertint-se en un punt de partida a través del qual conèixer els factors que han incidit o incideixen en el rumb del municipi, i facilitant la participació en l'esdevenir de la localitat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00