Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/08/2015

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú rep el suport de la Direcció d'Innovació i Qualitat Democràtica per impulsar polítiques de Govern Obert

El programa del Departament de Governació de la Generalitat ofereix ajuda tècnica a les corporacions locals en matèria de participació, transparència i dades obertes

La Direcció d'Innovació i Qualitat Democràtica del Departament de Governació i Relacions Institucionals ha inclòs l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú entre les corporacions locals que reben o rebran serveis d'assessorament i suport tècnic en polítiques de Govern Obert.

Es tracta de projectes com ara plans de participació ciutadana , col·laboració en l'elaboració de pressupostos participatius, disseny de plans de Govern Obert i de transparència o planificació de consultes populars, entre d'altres.

En total, són quatre línies de suport en la matèria destinades a ajuntaments:

-  Assessorament específic. Línia oberta amb els municipis especialment adreçada als regidors responsables de les polítiques de Govern Obert, amb la finalitat de resoldre dubtes i subministrar documentació i informació concreta per facilitar la seva tasca.

-  Assessorament en projectes. Col·laboració en el disseny i en el desenvolupament de projectes de Govern Obert als municipis (consultes ciutadanes, pressupostos participatius, plans de participació ciutadana, plans de Govern Obert, etc.). Aquesta part té per objecte dissenyar i implementar polítiques de Govern Obert a partir de la col·laboració amb experts, però en base a l'experiència i participació del personal tècnic (i també polític) de l'Ajuntament. És aquí on entra la col·laboració de l'administració vilanovina. El treball que s'ha dut a terme fins ara des de l'Ajuntament ha motivat la col·laboració de la Generalitat amb el projecte vilanoví, amb la possibilitat de poder importar aquest model a altres ciutats catalanes.

- Processos participatius. Suport al disseny, desenvolupament i implementació de processos participatius de tot tipus. Planificats des del lideratge del Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica amb acompanyament del municipi o conduïts pel municipi amb suport de la Generalitat.

- Formació. Mòduls de formació per a regidors i tècnics municipals, centrats en el canvi cultural que suposen les polítiques de Govern Obert, participació ciutadana, dades obertes, polítiques de transparència, dinamització, gestió col·laborativa i TIC's.

Serà a partir d'aquest mes de setembre quan, des de l'Ajuntament de la ciutat, es començaran a perfilar les línies de treball d'aquest projecte que té per objectiu garantir un "Govern Obert".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00