Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/02/2013

Lluís Amaré dóna a l'Ajuntament el quadre 'Renovació del Vot del Poble'

Neus Lloveras, Lluís Amaré, Marijó Riba i Glòria Garcia Neus Lloveras, Lluís Amaré, Marijó Riba i Glòria Garcia

L'artista commemora el 20è aniversari del seu taller de pintura

Aquest migdia s'ha signat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el document de donació d'una obra del pintor vilanoví Lluís Amaré a l'Ajuntament de la ciutat, amb motiu del 20è aniversari del seu taller de pintura de Lluís Amaré. L'obra, Renovació del Vot del Poble, és una pintura acrílica de 114 x 146 cm. 

Quadre Renovació del Vot del Poble
L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, de la regidora de Cultura, Marijó Riba, i de la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, a banda del propi artista.

Neus Lloveras ha volgut destacar que "artistes com en Lluís Amaré ens ajuden a difondre la cultura de la nostra ciutat. La seva tasca és tant de difusió com també de formació, a través del seu taller".

Marijó Riba ha volgut agrair també la donació "d'un element que representa tan bé la nostra festa". La regidora de Cultura ha fet un repàs a la carrera formativa i artística d'Amaré.

Amaré va pintar el quadre Renovació del Vot del Poble l'any 2012 amb motiu de la celebració dels vint anys de la seva trajectòria artística. La pintura objecte de la donació té com a tema la renovació del Vot del Poble a la Mare de Déu de les Neus, un dels actes més emblemàtics de la Festa Major de Vilanova, i en el qual hi participen tots els elements de la cultura popular de la vila. El quadre entrarà a formar part de la col·lecció d'art de l'Ajuntament de VNG i és un reconeixement a la trajectòria artística del pintor.

Lluís Amaré va iniciar-se de ben jove en la pintura i el dibuix al taller del pintor Masana, i posteriorment va continuar els seus estudis a Barcelona. La temàtica de bona part de la seva obra gira al voltant de les festes populars i tradicionals de la vila. L'artista també col·labora molt activament en diferents entitats i associacions de la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00