Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/09/2016

Comença el camp de treball d' excavació al Jaciment d'Adarró

  Jaciment d'Adarró Jaciment d'Adarró

Els treballs es centraran en la part residencial de la vila, fundada a principis del segle II dC.

Aquesta setmana ha començat el camp de treball d'arqueologia a la parcel·la de titularitat municipal al jaciment iberoromà d'Adarró, de Vilanova i la Geltrú. Aquesta part del jaciment, parcialment estudiada però encara no oberta al públic, correspon en la seva major part a una vila romana.

Els treballs d'excavació, que es realitzen sota la direcció tècnica del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, es centraran en la part residencial de la vila, fundada a principis del segle II dC., amb l'objectiu de documentar les transformacions que es van realitzar en aquest habitatge durant els segles III i IV dC.

En aquest camp de treball, que organitza per segon any l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'Oficina de Patrimoni de la Regidoria de Cultura conjuntament amb la Diputació de Barcelona, hi participen enguany un total de tretze persones.

Els responsables el projecte tenen com a objectiu arribar a dinamitzar el conjunt monumental com a parc arqueològic únic, possibilitant que les visites que es fan actualment al conjunt ibèric d'Adarró incloguin també la visita a la part romana. A més, aquesta activitat permet difondre el coneixement de la metodologia arqueològica entre els participants i ampliar els seus coneixements sobre la història antiga del municipi.

Adarró o Darró és un poblat ibèric que es troba a ponent de l'actual passeig Marítim de Vilanova i la Geltrú, al territori antigament conegut com a Cossetània. L'establiment ibèric va estar poblat entre els segles V i I aC, mentre que la vila romana va ser fundada a mitjans del segle I aC i va estar habitada fins al segle VI de la nostra era.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00