Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/07/2014

Es presenta al Teatre Principal la creació artística del projecte Ànim@

El muntatge del projecte Ànim@ s'estrena el dia 8 al Principal  El muntatge del projecte Ànim@ s'estrena el dia 8 al Principal

L'estrena del muntatge, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Obra Social de la Caixa, es farà el dimarts 8 de juliol, a les 19.30 h

El proper dimarts 8 de juliol s'estrena al Teatre Principal la creació artística del projecte Ànim@. Aquest és un projecte que proposa fomentar el desenvolupament personal i la inclusió social del col·lectiu femení de la tercera edat a través de la dansa, la imatge i les noves tecnologies com a eina d'expressió i comunicació.

El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la l'Obra Social de la Caixa -seleccionat en la convocatòria d'Art per a la Millora Social-.

L'experiència ha comptat amb la participació d'un grup de dones molt divers, totes elles majors de 70 anys de Vilanova i la Geltrú. Totes elles són generadores de missatges positius i reals de les dones més grans, de les seves activitats, inquietuds, problemes, habilitats i la seva solidaritat.

El procés de creació artística s'ha anat generant a partir de les trobades que s'han fet a la residència Els Josepets. Aquestes es varen iniciar el 31 de març i finalitzen el dia 7 de juliol. Durant tot aquest període han compartit experiències, inquietuds i problemes. La creació artística que podrem veure el proper dia 8 és el resultat de les vivències i la complicitat i confiança que s'ha generat entre elles i les artistes.

Ànim@ vol ser una oportunitat per a que les dones grans conquereixin el dret a la pròpia imatge física, tant heterogènia com dones hi ha, que reconegui com a bellesa allò que no ha deixat de ser-ho, que reforci la seva autoconfiança en la seva realitat.

La idea sorgeix arran de les col·laboracions entre la coreògrafa Mariantònia Oliver i la productora de projectes escènics Mireia Reig. L'experiència de l'artista amb el projecte de "Las Muchas", també destinat al col·lectiu femení de la tercera edat i la vinculació al territori de la dinamitzadora cultural; les porta a idear i dissenyar el projecte d' Ànim@.

De cara al dia de l'estrena, es fa una crida a tothom que vulgui col·laborar amb el projecte aportant la voluntat.

Trobareu més informació, imatges i seguiment del devenir del projecte aquí: www.AnimaVng.cat, www.AnimaVng.cat/blog, www.facebook.com/animavngcat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00