Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/11/2011

Pares i mares de set escoles de VNG participen en el programa d'acollida familiar

Activitat realitzada el curs passat al Museu Balaguer Activitat realitzada el curs passat al Museu Balaguer

La iniciativa s'organitza des del curs 2006-2007 amb l'objectiu d'afavorir la implicació en la comunitat educativa i la ciutat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa un any més el programa Acollida familiar a les escoles, amb l'objectiu de contribuir a facilitar la incorporació de pares i mares a la comunitat educativa i a la ciutat, més enllà del marc escolar. Aquest és el sisè curs que es desenvolupa aquesta iniciativa. Actualment hi participen les escoles Aragai, L'Arjau, Canigó, Ginesta, Pasífae, Pompeu Fabra i Sant Jordi.

El programa s'adreça als familiars dels alumnes de les escoles, especialment si són nouvinguts a la ciutat, i a tothom qui hi estigui interessat. La idea és generar un espai per afavorir la relació entre les famílies i la seva participació en la dinàmica escolar. També es pretén incidir en la implicació dels pares i mares en el procés educatiu dels infants, i alhora incrementar el seu sentiment de pertinença a la ciutat. Totes les activitats que s'hi realitzen són en català, per facilitar-ne l'aprenentatge i l'ús, com a element important en la cohesió social.

Un cop a la setmana a les escoles participants es convoquen trobades amb les famílies de l'alumnat i s'hi tracten qüestions vinculades amb les dinàmiques dels centres, com per exemple les activitats extraescolars, les avaluacions o l'AMPA. D'altra banda, un cop al mes s'organitzen activitats i visites per conèixer aspectes de Vilanova i la Geltrú que els poden resultar d'interès o d'utilitat en la seva integració a la ciutat. El programa Acollida familiar a les escoles és un servei de la Regidoria de Convivència.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00