Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/11/2011

L'obra de Xavier Nogués al Balaguer

'Xavier Nogués a les col·leccions del Museu Víctor Balaguer' 'Xavier Nogués a les col·leccions del Museu Víctor Balaguer'

Aquest dijous es presenta el catàleg i l'exposició 'Xavier Nogués a les col·leccions del Museu Víctor Balaguer'

El dijous 17 de novembre, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració de l'exposició del fons Xavier Nogués del Museu Balaguer, i es presentarà el catàleg Xavier Nogués a les col·leccions del Museu Víctor Balaguer. L'acte de presentació del catàleg anirà a càrrec de Cecília Vidal, autora i especialista en l'obra de l'artista.

El Museu Víctor Balaguer té en el seu fons trenta vuit peces de Xavier Nogués. El conjunt el formen pintures, gravats, un gerro i diferents vasos de vidre decorats.

Xavier Nogués (Barcelona, 1873-1940) va ser un artista pluridisciplinar, lligat als ideals del Noucentisme amb un tarannà irònic i satíric molt propi, considerat un dels millors gravadors catalans del segle XX.

La Fundació Xavier Nogués i la Biblioteca Museu Víctor Balaguer van signar a principis d'any un conveni on es formalitzava la voluntat d'editar un catàleg de tota l'obra de Nogués que hi havia en els fons del Museu Balaguer. La iniciativa va anar a càrrec dels Amics del Museu arran d'una xerrada a càrrec de Josep Maria Cadena, president de la Fundació, en les instal·lacions del Museu l'any 2010.

Consulteu aquí el dossier de premsa

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00