Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/02/2016

El Ball de Mantons dóna el tret de sortida al Carnaval

Les Competències Musicals gaudeixen d'un públic incondicional    Les Competències Musicals gaudeixen d'un públic incondicional

A Vilanova i la Geltrú comença a sonar el turuta i els mantons surten de l'armari el cap de setmana previ als set dies de disbauxa

 Dijous Gras comencen els 7 dies de Carnaval a Vilanova i la Geltrú amb la merengada. Però uns dies abans, els mantons surten de l'armari i els peus ballen al so del turuta, l'himne del Carnaval vilanoví.

Aquest dissabte s'han celebrat els balls de mantons de l'Agrupació de Balls Populars, El Sarau, els Bordegassos de Vilanova, l'AV de La Collada–Els Sis Camins, l'AV Centre Vila, la Confraria de Pescadors, La Gran Penya, La Nyora, L'Olímpic Tracatrà, Els Boters de Mar, Can Pistraus, Els Llunàtics, El Tast, La Unió Vilanovina, els Dansaires Vilanovins, La Penya Barcelonista, l'AV de la Geltrú i el Foment Vilanoví.
ball de mantons
Una celebració que va coincidir amb les Comparses de nit, que se celebren des de fa 4 anys fora del programa oficial, i que cada vegada tenen més seguidors amb ganes d'avançar l'acte més participatiu i emblemàtic del Carnaval vilanoví.

Comparses de Nit
Diumenge va ser el torn de les Competències Musicals, que enguany enfrontaven la Banda de l'Escola de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú amb la Banda del Centre Instructiu d'Art i Cultura de la Vall d'Uixó. A dos quarts de 12 del matí van sortir el cercavila des de la plaça de la Vila, per arribar a la plaça de les Cols, que es va omplir sobretot de públic, però tanbé de ballador,s incondicionals d'aquest acte.

Podeu veure un àlbum de fotografies de les Competències Musicals aquí.

Aquest cap de setmana també ha servit per començar a guarnir els carrers per part de diverses escoles i veïns de la vila. Tothom qui vulgui veure els carrers engalanats per Carnaval pot passejar pels carrers de Sant Sebastià i dels Caputxins, guarnit per l'Institut Lluch i Rafecas i l'escola El Cim; la plaça dels Cotxes, per l'escola El Cim; la plaça de les Cols, guarnida per la FAC; el carrer del Comerç, per l'A.E. Talaia; el carrer de Sant Gregori, per l'Escola Volerany; el carrer de Sant Gervasi, per l'Institut Manuel de Cabanyes; els carrers del Jardí i del Teatre, per l'escola Canigó; el carrer de l'Aigua, per l'escola El Cim; el carrer dels Mercaders, pel Foment Vilanoví; el carrer Nou, per l'escola Ginesta; el carrer Sant Onofre, per la Llar d'Infants Xaloc; el carrer de Santa Madrona, pel Cim; el carrer del Montserrat, guarnit per la colla d'amics del local "la Pelu"; i la rambla de la Pau, que han engalanat els veïns.

Dissabte la biblioteca Armand Cardona Torrandell, va acollir el taller infantil "Fem un titella d'en Dolcet", i per celebrar que "En Dolcet, el caramel que volia anar a la Comparsa" fa 10 anys, el Teatre Principal va ser l'escenari a la tarda d'un espectacle de dansa basat en el conte.

Diumenge, a banda de les Competències Musicals, es va celebrar un ball de disfresses al Foment Vilanoví i un carnaval infantil al Centre Cívic del Molí de Vent.

Abans de la merengada de Dijous Gras, dimarts el Centre Obert de Vilanova organitza una comparsa pels carrers i places del centre, amb infants i monitors, i els Falcons de Vilanova faran el seu tradicional repte a la Peixateria Vella.
Dimecres l'AV Centre Vila inaugurarà els guarniments dels carrers Jardí i Teatre, i a les 8 del vespre, al Teatre Principal, començarà la "Màscara d'Or 2016": el Cineclub Sala1 atorgarà els premis anuals per difondre, promocionar i valorar el potencial creatiu dels millors vídeos, actors i artistes del teixit social carnavalesc vilanoví.

Mentrestant, des de les 8 del vespre de Dijous Gras fins a finalitzar l'Enterro de la Sardina Dimecres de Cendra, les entitats que ho vulguin poden participar al joc La Pastanaga del Rei.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00