Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/05/2014

VNG acull la I Trobada d'Alumnes Antifeixistes

La trobada estava organitzada per l'associació Amical Mauthausen i s'adreçava a l'alumnat de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat

Alumnes de quart d'ESO i primer de Batxillerat d'una vintena d'instituts de Catalunya van participar dijous a la I trobada d'Alumnes Antifeixistes celebrada al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú. La trobada estava organitzada per l'Amical Mauthausen i altres Camps, entitats que havien convocat a participar els centres que formen part de la Xarxa d'Insituts Antifeixistes de Catalunya.

La trobada va servir per conèixer l'experiència dels joves dels Instituts Lluch i Rafecas de VNG i Can Peixauet, de Santa Coloma de Gramanet, a l'hora de visitar els camps de Buchenwald i Dora; així com la visita que va fer l'alumnat dels instituts Lluís de Peguera i Piu Font i Quer, de Manresa, a Mauthasen.

Durant la segona part de la trobada l'alumnat de l'escola El Cim va presentar el seu treball ‘Diari de la Guerra Civil', mentre que els nois i noies de l'Institut Baix Montseny, de Sant Celoni van parlar sobre la visita que també havien realitzat a Mauthausen. Tot seguit, els alumnes de l'Institut Dolors Mallafré, de VNG van parlar sobre la música als camps i van interpretar el ‘Chant des Marais'.

La tercera part de la trobada tenia per objectiu començar a preparar el manifest 'Els i les alumnes diem no al feixisme', que es llegirà per commemorar el Dia Internacional de l'Holocaust, al gener de 2015.

La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ariadna Llorens va fer la cloenda d'aquesta I Trobada d'Alumnes Antifeixistes destacant "que gairebé tots els instituts de secundària de la ciutat s'han implicat en aquesta xarxa d'alumnes antifeixistes". Així mateix, la regidora Llorens va parlar sobre el fet que "la llavor del feixisme s'imprimeix de vegades durant la joventut, per això la creació d'aquesta xarxa i l'aprenentatge de respecte i tolerància que representa és la millor manera de combatre la imposició d'idees feixistes i totalitàries".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00