Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/10/2016

Neàpolis, present al IOT Solutions World Congress

 La regidora d'innovacio i TIC Ariadna Llorens i els tècnics de Neàpolis Josep Farré i jaume Aldavert      La regidora d'innovacio i TIC Ariadna Llorens i els tècnics de Neàpolis Josep Farré i Jaume Aldavert

La transició cap a les smart factories, la sensorització per a la recollida de dades i la forma com gestionar aquestes per oferir solucions són els principals reptes per a l’impuls de la Internet de les Coses

L'agència Publica d'Innovació, Neàpolis ha estat present en la celebració de la segona edició del IOT Solutions World Congress (IOT SWC) que acaba avui a Fira de Barcelona. Neàpolis dóna suport a aquest esdeveniment global en tant que ambaixador de l'esdeveniment i ha participat en algunes de les sessions de networking programades amb diferents representants d'empreses.

Neàpolis han participat al llarg de les jornades del congrés en diferents trobades amb empreses com Alstom o Applus, entre d'altres. Han estat contactes orientats a conèixer el posicionament d'aquestes empreses davant l'impuls emergent de la connectivitat i la comunicació efectiva entre els dispositius, el que es coneix com Internet de les Coses (Internet of Things).

 

Vilanova a loT Solutions World Congress 2

Un fenomen que ja està tenint un impacte transformador en els processos industrials. És la raó per la qual es parla d'un nou concepte, Indústria 4.0, per explicar la transició que les factories preveuen tenir gràcies a la tecnologia per esdevenir fàbriques intel·ligents (smart factories). "És el cas d'empreses com Alstom que estan entenent que aquest serà un canvi important en la manera de produir i que ofereixen a les nostres empreses de base tecnològica la possibilitat de treballar amb ells en experiments, tests o proves", explica la quarta tinenta d'alcaldia i regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament, Ariadna Llorens com a exemple d'algunes de les oportunitats sorgides arran dels contactes mantinguts amb alguns dels enginyers d'Alstom. Vilanova a loT Solutions World Congress


Les aplicacions de la intel·ligència artificial per al tractament d'informació provinent del Big Data i el disseny de processos de connexió entre dispositius d'IOT han estat altres aspectes tractats durant les sessions de treball amb representants de les empreses Applus i d'Artificial Intelligent Tallentum.

La segona edició de l'IOT Solutions World Congress (IOT SWC) va obrir les seves portes el passat 25 d'octubre i acaba avui, 27 d'octubre. Aquest és un dels certàmens més rellevants entre els dedicats a les tecnologies i processos relacionats amb la Internet de les Coses d'aplicació industrial. L'increment de la connectivitat entre els dispositius està permetent el desenvolupament de tecnologies aplicades tant a processos de producció com a la millora de serveis com el transport col·lectiu, l'energia, la sanitat, la logística. Són processos que estan modulant i modificant industries senceres gracies, per exemple, a l'aplicació de la intel·ligència artificial o la sensorització.

Alguns dels reptes als quals ha de respondre la Internet de les Coses s'han plantejat en els 10 testbeds o bancs de proves operatius durant la setmana del congrés. Aquestes plataformes de pilotatge permeten explorar la resposta de les tecnologies aplicades i orientades a donar resposta a problemes específics. Aquest es planteja com un dels principals reptes de futur de l'IoT, la vinculació entre els reptes i problemàtiques a les quals cal donar resposta amb les solucions que la tecnologia permet.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00