Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/10/2015

Dones artesanes participaran als mercats d'artesania de VNG

La sol·licitud es pot presentar fins al 30 d'octubre         La sol·licitud es pot presentar fins al 30 d'octubre

Es tracta d'un projecte de la Regidoria de Convivència i Equitat que ofereix formació i permet tenir un punt de venda en els mercats d'artesania d'elaboració pròpia i de productes de petit regal

La Regidoria de Convivència i Equitat, dins la línia de gestió de la diversitat, tira endavant projectes com el Compartim, adreçat a famílies de les diferents escoles de primària de la ciutat; i Dona Identitat Diversitat, adreçat a dones de diferents orígens i edats del municipi. Tots dos amb l'objectiu de crear vincles entre les persones participants, facilitar l'intercanvi de coneixements i experiències, fomentar la interculturalitat i el respecte a la diferència, i afavorir el sentiment de pertinença a l'entorn més proper i a la ciutat en general. Des d'aquests projectes s'han fet diverses accions de mostra de creacions pròpies de les dones participants, en diades commemoratives, a petició de diferents institucions. Vist l'èxit de les experiències, el maig de 2013 es va iniciar el projecte Dones Artesanes, amb la participació d'un grup intercultural de dones de la ciutat, al Mercat d'Artesania d'elaboració pròpia, que va perdurar fins a finals del 2014 i que ara es reprèn i s'amplia.

Així, entre aquest octubre de 2015 i el juny de 2016, es faran sessions formatives quinzenals, i les dones participaran amb un punt de venda als mercats d'artesania d'elaboració pròpia i de productes de petit regal que se celebren el segon i quart diumenge de cada mes a Vilanova i la Geltrú.

Aquesta iniciativa posa en joc l'emprenedoria, la formació i l'autoocupació en el marc de l'artesania de petit format. S'adreça a dones amb habilitats creatives, producció artesanal pròpia i ganes d'iniciar un projecte d'autoocupació, que es trobin en situació d'atur o de dificultats personals o familiars, i que no es dediquin professionalment a aquesta activitat. Les interessades hauran d'acreditar la seva situació i mostrar els seus productes artesanals per a fer efectiva la seva participació en el projecte.

Els objectius del projecte "Dones artesanes" són mantenir i promoure la presència de les dones dins del sector de l'artesania i els oficis tradicionals a Vilanova; promoure l'autoocupació i la formació per a la millora de les competències personals, professionals i tècniques de dones en situació personal, familiar o econòmica precària; facilitar a les dones participants les eines i recursos formatius individuals i col·lectius necessaris per millorar les seves competències d'emprenedoria; i optimitzar la riquesa de la diversitat cultural de les participants en la construcció d'un projecte cooperatiu.

Les 10 sessions formatives compten amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, i oferiran continguts de planificació firal, eines organitzatives i de comunicació, xarxes socials, empoderament i autoorganització o aprenentatge cooperatiu.

La Regidoria de Convivència i Equitat compta amb la participació i col·laboració de les regidories de Serveis Socials i Promoció Econòmica, així com de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET).

Les dones interessades podran obtenir més informació a l'Espai d'Equitat, als baixos de l'Ajuntament, al telèfon 93 816 90 02, o al correu electrònic equitat@vilanova.cat. Les places són limitades. La inscripció al projecte es farà mitjançant una sol·licitud, que es podrà presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú fins al dia 30 d'octubre de 2015.

Més informació aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00