Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/11/2013

El Govern valora molt positivament l'Assemblea Municipal Oberta

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras  L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras

L'alcaldessa Neus Lloveras mostra la seva satisfacció perquè els pressupostos de la Generalitat contemplen l'ampliació del Sant Jordi

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha manifestat aquest matí sentir-se molt orgullosa del funcionament i l'organització de l'Assemblea Municipal Oberta (AMO) que dissabte es va celebrar a l'auditori de Neàpolis amb una important assistència de públic. "Crec que es tracta de la primera experiència d'aquest tipus que es fa al nostra país. Ha estat un exercici democràtic molt interessant i que no es pot considerar un fet aïllat perquè el govern ha volgut donar des del primer dia una importància fonamental a la participació ciutadana.” 

L'alcaldessa ha destacat en aquest sentit la creació a l'Ajuntament d'una unitat específica de Responsabilitat Social Corporativa, la publicació de més de 80 indicadors de transparència al web municipal, i el fet que al llarg d'aquest dos anys i mig s'hagin obert molts processos participatius. "Amb l'AMO però hem donat un pas endavant perquè fins ara nosaltres escoltàvem la ciutadania, però ara han estat els ciutadans els qui han fet les propostes que han cregut més oportunes. I això es va fer enmig d'un debat excel·lent on es van debatre més propostes de les previstes gràcies a la bona organització". En principi és previst repetir l'experiència de l'AMO al llarg del primer semestre de 2014.
D'altra banda, Neus Lloveras també ha volgut expressar la seva satisfacció pel fet que els pressupostos de la Generalitat contemplen l'ampliació de l'escola Sant Jordi, a més d'una important inversió en el port de Vilanova i la Geltrú. “Creiem que el compromís de la Generalitat en l'ampliació de l'Escola Sant Jordi s'ha complert i que, així mateix, s'ha reforçat l'aposta que la ciutat està fent pel mar amb la línia continua d'inversió que està rebent el port per a que es consolidi com la tercera infraestructura d'aquest tipus més important de Catalunya”.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00