Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/09/2016

El projecte A21 Escolar ha repartit als centres educatius de la ciutat més de 4.000 agendes i 422 calendaris

Vilanova i la Geltrú és, proporcionalment, un dels municipis on més agendes es reparteixen

 Els centres educatius de VNG han rebut aquest inici de curs 4.111 agendes escolars i 422 calendaris del projecte A21. Amb aquestes xifres, Vilanova i la Geltrú és la ciutat on proporcionalment en relació al nombre d'estudiants, més agendes es reparteixen. L'agenda conté els apartats característics d'una agenda escolar habitual, amb la particularitat que al llarg del curs s'inclouen continguts relacionats amb la sostenibilitat, en forma d'activitats o informacions setmanals diverses. Tot, amb l'objectiu de donar a conèixer entre l'alumnat els conceptes del desenvolupament sostenible i estimular i promoure conductes ambientalment responsables i de respecte vers el medi. També inclou el calendari de diades internacionals sobre medi ambient.

L'Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament és un recurs d'educació ambiental adreçat a joves estudiants, que la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ofereix als municipis que en són membres. VNG forma part d'aquesta xarxa i la participació es coordina des del servei de Medi Ambient de l'Ajuntament.

La Diputació ha editat 80.000 agendes escolars i 7.000 calendaris per als alumnes dels 129 municipis de la Xarxa. Aquest material tracta de manera especial el consum col·laboratiu i l'espai públic dels nostres pobles i ciutats, convidant als alumnes a reflexionar sobre aspectes que afecten aquest entorn comú, compartit per tothom, en contraposició a l'espai privat. En definitiva, una manera de disminuir la nostra petjada ecològica en el planeta. Tot amb l'objectiu que aquests recursos educatius, que s'editen en format paper i virtual, ajudin a fomentar la sostenibilitat i a promoure les conductes pro ambientals entre els alumnes de primària i secundària que en facin ús.

Els calendaris escolars del medi ambient estan relacionats amb les agendes. Tenen un format de paret, i estan pensats per ser penjats a l'aula. També incorporen continguts d'educació ambiental relacionats amb una temàtica diferent cada curs, i inclouen informació sobre diades internacionals i d'interès ambiental.

Aquest curs serà el cinquè any que s'elaboren aquests materials escolars, que també es poden seguir a les xarxes socials. L'Agenda Escolar té presència a Facebook i Twitter amb el nom @agenda_escolar.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00