Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/06/2013

Taules de debat per definir el nou hospital

Miquel Àngel Gargalllo, Marijó Riba, Neus Lloveras i Glòria Garcia Miquel Àngel Gargalllo, Marijó Riba, Neus Lloveras i Glòria Garcia

Neus Lloveras diu que cal consensuar el projecte a nivell local i comarcal i després buscar la viabilitat econòmica

Buscar el consens a la ciutat i a la comarca sobre el model de nou hospital és el proper pas a dur a terme, després d'obtenir el compromís de la Generalitat per tirar endavant el projecte. L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va explicar ahir que cal obrir taules de debat amb els partits de l'oposició i a nivell comarcal per parlar del model d'hospital que volem. "Primer cal buscar el consens polític i seguidament garantir la viabilitat econòmica d'aquest projecte".

El regidor de Salut, Francesc Sánchez, va donar a conèixer dilluns en el ple el compromís de la Generalitat per tirar endavant el projecte del nou hospital. Sánchez i Lloveras es van reunir el 22 de maig amb el conseller de Salut, Boi Ruiz amb qui van poder constatar que el projecte tira endavant. En la valoració del desenvolupament del ple, l'alcaldessa va recordar que el Govern no ha deixat mai de treballar per aconseguir que el projecte de nou centre hospitalari a Vilanova tiri endavant.

D'altra banda, i també en referència al ple, el regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, va anunciar que l'esborrany per aplicar la tarifació social a les ordenances "està a punt, si podem la portarem al ple vinent". Gargallo es va mostrar satisfet perquè la ciutat tindrà "unes de les ordenances més modernes, i això serà positiu per la ciutat".

Un primer pas dins d'aquesta tarifació social va ser l'aprovació dels preus públics de les escoles municipals. Neus Lloveras va voler posar de relleu aquest acord perquè "s'ha treballat molt, ha estat un procés llarg". La regidora de Cultura, Marijó Riba, va voler parlar de la supervivència de l'escola d'Art i l'escola de Música, en referència a les intervencions al llarg del Ple sobre la reducció de les aportacions de la Generalitat per aquests ensenyaments. “Nosaltres hem de mirar en clau local, mirar la viabilitat del centre, tirar endavant”.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00