Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/05/2014

Aquest dissabte torna la Nit dels Museus

La Nit dels Museus s'ha presentat en roda de premsa         La Nit dels Museus s'ha presentat en roda de premsa

Els cinc museus de VNG obriran portes de manera gratuïta des de les 7 de la tarda fins a la mitjanit. L'activitat s'emmarca en la celebració del Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig

Els museus de Vilanova i la Geltrú s'afegeixen conjuntament i per segona vegada a la iniciativa europea amb una programació especial per una nit adreçada a tots els públics. Dissabte 17 de maig, el Centre d'Art Contemporani LA SALA, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, obriran les seves portes de nit. Una ocasió única perquè els visitants descobreixin o redescobreixin les col·leccions i les exposicions temporals que exhibeixen els museus de la ciutat fora dels horaris habituals. A més, durant tot el cap de setmana els museus ampliaran horaris i oferiran visites i activitats.

La regidoria de Cultura, Marijó Riba, ha explicat en la roda de premsa de presentació que "a Vilanova tenim museus i patrimoni que hem de mostrar, hem d'aprofitar aquesta celebració per fer-ho visible i perquè no es banalitzi la cultura, perquè una societat més culta és una societat més democràtica. Hem de ser conscients del que tenim i entendre que aquest patrimoni ens pot ajudar a dinamitzar econòmicament la ciutat".

Durant la Nit dels museus, tots els museus allargaran el seu horari habitual de tarda fins a la mitjanit. La programació inclou actuacions musicals en col·laboració amb les escoles de música de la ciutat: l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat, l'Escola de Música Freqüències i l'Escola MUSICÀREA.

Pel que fa al Museu del Ferrocarril de Catalunya, la seva directora Pilar García ha explicat que l'any passat, en la primera edició de la Nit dels Museus, van passar més de 1.000 persones per l'equipament. Enguany, durant la Nit i el Dia Internacional dels Museus s'exhibirà al centre de la rotonda del Dipòsit de locomotores de Vilanova i la Geltrú, "una de les dues joies més importants del Museu, la locomotora de vapor "Martorell" (1854), la màquina més antiga que es conserva a tot l'Estat". A més, diumenge 18 al matí es podrà gaudir de la presència de l'Associació Anacrónicos Recreación Histórica, vestits d'època, i de la música festiva de la "La Marxin", una banda itinerant de música formada per instruments de percussió i de vent que va sorgir de l'Escola Mestre Montserrat de Vilanova.

En el cas del Centre d'Interpretació Manuel de Cabanyes, el president del Consell Comarcal del Garraf Juan Luis Ruiz ha recordat que es tracta d'una bona ocasió per conèixer un equipament que el passat mes de març va ser declarat pel govern de la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Durant el cap de setmana, i coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués també obrirà les seves portes per darrera vegada en el seu emplaçament original, oferint així una última oportunitat per visitar-lo abans que es traslladi a la seva nova ubicació a l'Espai Far. Segons ha explicat la filla de Roig Toqués Carolina Roig, "quan es van assabentar que havíem cedit la col·lecció a l'Ajuntament perquè fos exposada a l'Espai Far, molta gent ens va demanar de visitar la col·lecció per darrera vegada. L'obrirem diumenge de 12 a 14 h i de 17 a 19 h, i aprofitarem també per presentar l'Associació dels Amics de la Carpa Juanita i de Francesc Roig Toqués".

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer, per la seva banda, obrirà les portes a tothom qui vulgui visitar l'exposició antològica de Pau Roig Estradé que s'haurà inaugurat dijous, a banda d'una mostra del fons de la biblioteca i l'exposició del Consorci per la Normalització Lingüística "Et prenc la paraula".

En el cas del Museu Romàntic Can Papiol, les característiques de l'espai fan que el circuit que es podrà fer de manera gratuïta per la planta noble del museu sigui reduït i compti amb la col·laboració de l'associació de voluntaris del Garraf.

Al Centre d'Art Contemporani LA SALA hi haurà una intervenció artística: el grafit de "La nit dels museus", en un mural efímer a la façana de LA SALA, a càrrec de dos joves de Vilanova, Arnau Vedo i Alba Ayats. També s'ha organitzat una visita comentada a l'exposició de Miquel Barceló per diumenge al migdia.

A més, els museus comptaran amb una instal·lació lumínica a les seves façanes, i oferiran als visitants una copa de cava gentilesa del celler del restaurant La Fassina. També s'ha organitzat un concurs per les persones que visitin els cinc museus durant tot el cap de setmana, que entraran en el sorteig de 2 bonotrens de 10 viatges de 4 zones Rodalies Catalunya, 2 xecs de 25 euros vàlids a les botigues de Viu Comerç, 1 activitat de caiac per a dues persones - Cota Zero, 4 entrades pel Cinema Bosc, i 4 lots de llibres dels museus.

Podeu consultar els horaris i la programació especials dels museus per aquest cap de setmana aquí.

La programació també es podrà consultar a les webs dels respectius centres i a les xarxes socials. També tindrà un seguiment al twitter a través del hashtag #nitmuseusvng i #DIM2014
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00