Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/01/2015

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf comença les inscripcions als cursos de català

Les inscripcions són obertes des del passat divendres            Les inscripcions són obertes des del passat divendres

El Centre de Normalització Lingüística ofereix cursos de qualsevol nivell, presencial o semipresencial, des de l'inicial fins al C1 o nivell de suficiència

Sota el lema "Connecta't al català", el Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf ha començat les inscripcions als cursos de català. Des del CNL conviden a tenir un bon propòsit per al 2015: millorar les competències en l'ús del català. Per això ofereixen cursos de qualsevol nivell, presencial o semipresencial, des de l'inicial fins al C1 o nivell de suficiència. L'oferta de cursos que s'obren a Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia cobreix un ampli ventall de necessitats. Des del web del CNL es pot accedir a tota la informació actualitzada sobre aquests cursos: calendari d'inscripcions, horaris, adreces, etc.

Proves de nivell i inscripcions
A partir del 23 de gener, les persones que estiguin interessades a seguir un curs de català per a adults, o que vulguin saber com millorar les seves habilitats amb l'ús del català, s'han de posar en contacte amb el servei o oficina de català que tingui més a prop per demanar hora per fer una prova de nivell. El servei de català de VNG es troba al número 16 de la Rasa del Miquelet. Un cop establert el curs que convé seguir, podran formalitzar la matrícula l'11 de febrer (alumnat de nivell bàsic i elemental) i el 12 (alumnat de cursos més alts: intermedis i suficiència).

Oferta variada
Els cursos de català per a adults ofereixen diferents maneres d'aprendre la llengua per satisfer una demanda molt diversa. Per una banda, en la modalitat presencial, es poden seguir els successius nivells, des del més bàsic (bàsic 1), per a persones que no entenen el català, fins al curs que prepara per a l'obtenció del C1 (suficiència 3), equivalent al d'un usuari experimentat amb domini funcional efectiu, segons el Marc europeu comú de referència per a les llegües. Per altra banda, s'ofereixen cursos semipresencials des del nivell intermedi 1 fins al suficiència 3. Cada curs permet obtenir un certificat oficial, homologat amb els de la Direcció General de Política Lingüística.
A més d'aquestes modalitats amb certificat oficial, s'ofereixen també altres cursos específics i formacions complementàries: un curs bàsic orientat a persones que treballen en l'àmbit sociosanitari d'atenció a la gent gran, tant pel que fa a atenció domiciliària com en centres i residències; cursos d'escriptura per comunicar; cursos per millorar algun aspecte concret com ara l'ortografia o la fluïdesa oral, i altres que es poden oferir a demanda de les persones o les empreses que es posin en contacte amb el CNL.

Activitats culturals
Aquesta varietat respon a la voluntat del Consorci per a la Normalització Lingüística d'oferir solucions formatives adequades per tal d'ajudar les persones que s'hi inscriuen a ampliar el seu coneixement de la llengua i incentivar-ne l'ús en qualsevol àrea de la seva vida, tant personal i social com professional. En aquest sentit, el Consorci també organitza un gran nombre d'activitats culturals perquè els alumnes puguin posar en pràctica els seus aprenentatges, compartir experiències i ampliar els seus coneixements de cultura catalana.

Es pot trobar la informació general de l'oferta del CPNL al web www.cpnl.cat i la informació més detallada del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf a www.cpnl.cat/xarxa/cnlaltpenedes.

Programa Voluntariat per la llengua
El programa Voluntariat per la llengua continua obert a tothom i en qualsevol moment es pot passar per un servei de català per omplir la fitxa per participar-hi. Aquest programa està orientat tant als alumnes dels cursos bàsics com a altres persones que vulguin practicar la llengua parlada (o els calgui reforçar l'expressió oral) amb la col·laboració d'altres persones voluntàries que els ajuden a parlar i a expressar-se en català. El compromís d'aquestes parelles és compartir una hora a la setmana fora de l'aula durant un mínim de deu setmanes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00