Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/05/2013

L'Auditori Eduard Toldrà acull el violinista Jorge Jiménez

Jorge Jiménez Jorge Jiménez

El músic enregistra en viu el seu últim programa 'Contrapunctus'

El violinista Jorge Jiménez va ser ahir a l'Auditori Edaurd Toldrà de la nostra ciutat per enregistra en viu el seu últim programa Contrapunctus.

Jorge Jiménez és un gran violinista, amb una forta personalitat musical, un ampli coneixement de tots els repertoris de l'instrument i amb un estil molt elegant pel que fa a la interpretació.

Nascut a Vilanova i la Geltrú i format entre Barcelona i Holanda, Jiménez és un gran intèrpret solista. Així mateix, cal destacar les seves col·laboracions amb els principals grups i orquestres de música antiga, a més de liderar els conjunts Xacona i Tercia Realidad i participar com a concertino convidat de formacions com The Retrospect Ensemble, The Scholars Baroque Ensemble, L'Harmonia de Parnas, La Tempestad, entre d'altres.

Cal esmentar la importància que té el propi instrument depenent del repertori, i en aquest sentit Jorge Jiménez toca un violí original fet a Barcelona al s.XVIII per al repertori barroc i clàssic, i un violí anònim francès de 1840 per al repertori romàntic.

Actualment, Jiménez està presentant per Europa, concretament a Londres París, Madrid, Barcelona, Berlín, Varazdin i Zagreb, el treball Contrapunctus, un programa per a violí sol. I coincidint amb la seva parada a Barcelona, ha volgut passar uns dies a Vilanova i la Geltrú, la seva ciutat natal, on ha aprofitat per venir a l'Auditori Eduard Toldrà i enregistrar en viu aquest últim programa Contrapunctus

Jorge Jiménez a l'Auditori

Ara només cal que l'artista pugui programar en la seva agenda una actuació a la ciutat, i així vilanovins i vilanovines poder gaudir, en directe, de la seva elegant interpretació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00