Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/01/2013

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú aposta pels actes del tronc tradicional

Marijó Riba Marijó Riba

L'Ajuntament de la ciutat valora molt positivament l'àmplia oferta d'activitats que s'han programat

La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha explicat en roda de premsa com es presenta l'edició d'enguany del Carnaval de Vilanova i la Geltrú. "Tenim el Carnaval a portes, aquest cap de setmana s'inicia amb el ball de mantons. Després ve una setmana llarga on la FAC prepara les activitats més tradicionals".

Marijó Riba també s'ha referit a l'adeqüació del programa al pressupost per a aquest 2013, el qual ha limitat algunes de les activitats que es programaven en anys anterior. "La reducció pressupostària ha fet saltar activitats que no pertanyen al tronc més tradicional. Per això felicitem a la FAC per l'esforç que ha fet en gestionar un pressupost amb ajustos importants però que ha donat com a resultat un carnaval amb un calendari ple d'activitats amb un suport molt important i actiu de col·laboradors i entitats". Tot i que cauen de la programació les Competències musicals o el recorregut posterior del Caramel, es mantenen tots els actes tradicionals.

Diumenge es va fer la presentació pública del nou cartell de Carnaval, obra de l'estudi vilanoví Cocòlia. En aquest sentit, Marijó Riba s'ha referit al fet que siguin tres els cartells per al 2013, on es destaca la Tradició, la Sàtira i l'Agredolç del nostre Carnaval. "Voldria destacar la reivindicació de la sàtira perquè és un tret diferencial del nostre Carnaval i molt especialment de l'Arrivo".

Finalment, la regidora de Cultura s'ha referit a la qüestió del consum d'alcohol el divendres de Carnaval. "Sobre la polèmica entorn l'alcohol a l'Arrivo crec que s'ha de dimensionar en la seva justa mesura i dur a terme un control que beneficiï la festa". Així mateix, Marijó Riba ha explicat que el dispositiu de seguretat al llarg del Carnaval serà el de sempre, tot i que lleugerament incrementat, donades les dimensions que va adquirint la ciutat i el fet que el Carnaval atrau cada vegada més públic foraster.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00