Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/02/2013

Vilanova i la Geltrú participa a la reunió de l'Arc Metropolità sobre estratègies municipals de planificació urbanística

Reunió de l'Arc Metropolità Reunió de l'Arc Metropolità

El regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, ha participat a aquesta reunió periòdica per tractar qüestions comunes

Dijous es van reunir a l'Ajuntament de Terrassa els representants polítics i tècnics municipals d'urbanisme i planifació de les ciutats que conformen l'Arc Metropolità. A més de Terrassa, participen en aquestes trobades, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Martorell, Sabadell, Granollers i Mataró.

Durant la jornada de treball es van debatre i treballar estratègies per abordar les temàtiques comunes que afecten aquests set municipis a nivell urbà i territorial, com per exemple qüestions relatives al sòl no urbanitzable i l'habitatge. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet va explicar després de la trobada que "en el cas de la capital del Garraf és més determinant el fet de tenir un nombre important d'urbanitzacions periurbanes no vinculades a la trama urbana".

D'altra banda, Joan Giribet també va parlar del fet que VNG té entre les zones de sòl no urbanitzable i la trama urbana, "grans pastilles de sòl que sí que ho són com ara l'Ortoll i l'Eixample Nord".

Finalment, Joan Giribet va esmentar que també es va incloure en el debat la regulació que està fent la Generalitat sobre les Inspeccions Tècniques d'Edificis (ITE), en un moment en que el Govern català s'està plantejant la modificació de la llei.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00