Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/12/2014

Jornada sobre la millora de l'eficiència energètica en els edificis municipals

Obertura de la jornada, aquest matí  Obertura de la jornada, aquest matí

Promoguda per la Generalitat, la sessió pretén donar eines i exposar experiències d'èxit

Neàpolis ha acollit aquest matí la jornada “Renovació energètica als edificis municipals”, amb la finalitat de donar eines als municipis de la comarca per aplicar millores en les seves instal·lacions. La iniciativa forma part del pla de millora de l'eficiència energètica a tots els equipaments públics que promou la Generalitat i al Garraf té la implicació de l'Agència Node. La jornada ha comptat amb l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor d'Urbanisme i Habitatge, Joan Giribet.

En l'obertura de la jornada, l'alcaldessa ha subratllat la necessitat que l'administració pública doni exemple en sensibilitat per promoure la renovació energètica de les seves instal·lacions. "A l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi estem treballant decididament, tot i els pocs recursos que tenim", ha afirmat.

L'administració vilanovina té tres línies d'actuació en aquest sentit: el canvi de les potències contractades, la qual cosa ja s'ha fet en quasi tots els edificis municipals; les auditories ambientals, que s'han començat a realitzar, i el foment de canvi d'hàbits, per la qual cosa s'està elaborant un decàleg de bones pràctiques i formant els conserges com a agents energètics.

En aquesta darrera línia, s'ha començat per les escoles i es continuarà pels equipaments esportius. Neus Lloveras ha expressat el seu interès per la jornada, amb l'expectativa que en sorgeixin idees i propostes que puguin aplicar als edificis públics de Vilanova i la Geltrú, "molts dels quals són antics i energèticament poc eficients".

El secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, ha manifestat que "l'objectiu de la jornada no és per demà i demà passat, però ens hi hem de posar a treballar des d'avui". Assolir els importants reptes assumits per la Unió Europea en matèria d'energia i canvi climàtic (objectiu "20-20-20") és l'objectiu final del pla d'energia de la Generalitat. El secretari d'Habitatge ha fet èmfasi en la necessitat d'avançar en la conscienciació de la ciutadania, per la qual cosa "l'administració ha d'estirar el carro".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00