Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/01/2014

Vng s'afegeix a la commemoració del tricentenari del 1714

Entitats i col·lectius de la ciutat estan cridats a participar a la comissió  Entitats i col·lectius de la ciutat estan cridats a participar a la comissió

Es crea una comissió coordinadora dels actes, a la qual s'espera l'adhesió d'entitats i col·lectius de la ciutat

Vilanova i la Geltrú celebrarà la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va anunciar ahir que s'ha iniciat la creació d'una comissió organitzadora, que ha sorgit de la Comissió de la Memòria Històrica de Vilanova i la Geltrú. Inicialment, aquest nou grup comissari del Tricentenari està format pels historiadors locals Albert Tubau, Miquel Àngel González i Jordi Medina, i l'Ajuntament de la ciutat. L'objectiu és que el teixit associatiu se sumi a la commemoració, per això en els propers dies s'informarà i convidarà les entitats i col·lectius a participar-hi.

L'alcaldessa va avançar que, entre d'altres, es preveuen actes acadèmics i d'anàlisi, per convidar a la "reflexió sobre d'on venim, però sobretot sobre on és i on va el nostre país, aquesta ha de ser la finalitat del tricentenari". Així mateix, es preveu la celebració d'un acte commemoratiu el 25 de maig, dia en què farà 300 anys que les tropes borbòniques van entrar a Vilanova i la Geltrú i van protagonitzar un tràgic episodi de danys, saqueigs i dolor a les llars vilanovines.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00