Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/02/2015

Comparses multitudinàries

8.600 parelles omplen els carrers de la ciutat amb 130 tones de caramels en l'acte més emblemàtic del Carnaval vilanoví

Un any més el temps ha acompanyat Diumenge de Comparses i, si bé el sol gairebé no s'ha deixat veure, el dia ha respectat les 8.600 parelles que han pres els carrers de la ciutat des de les 9 del matí.
Les batalles de caramels entre les 82 banderes d'adults i les 33 infantils no han parat en tot el matí pels carrers de la ciutat, però el punt àlgid ha estat, com era d'esperar, a la plaça de la Vila.
La FAC ha mantingut aquest any les 5 guerres d'adults per encabir totes les banderes, a banda de l'entrada de les barquetes amb els més menuts, i les dues guerres infantils de caramels.
En total, es calcula que les 8.600 parelles participants a les Comparses han llançat unes 130 totes de caramels.

Des dels balcons de la plaça de la Vila, les més de 100 persones grans convidades per l'Ajuntament ho han pogut gaudir des dels balcons de la biblioteca Joan Oliva; i a l'Ajuntament hi havia les 5 parelles guanyadores del sorteig obert a la ciutadania, a banda de les autoritats i els convidats d'honor: Francesc Homs, conseller de Presidència, i Josep Rull, secretari tercer del Parlament de Catalunya. També hi haurà Josep Enric Millo, portaveu del grup parlamentari del PP al Parlament; Carles Combarros, diputat de l'Àrea de Cultura; Joaquim Sorio, regidor de Cultura de Reus; Gonçal Lloveras, director general de la Clínica Diagonal; F. Xavier Llinàs, catedràtic de la UPC; Eduard Pujol, director de RAC 1; Jordi Basté, director d'El Món a RAC1; Raül Llimós, cap d'Esports de RAC 1; Albert Saez, director adjunt El Periódico; Pepa Masó, directora adjunta del Diari El Punt –AVUI; Toni Aira, periodista; Núria Escalona, publicista; Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català; Miguel Martín, presentador del programa "Todo va bien"; i Joaquim Lecina, actor i director de teatre.

Podeu veure les fotografies de les Comparses aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00