Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/11/2012

Ha començat la fira 'Troba't al Nucli Antic'

 Lluís Recoder i Neus Lloveras Lluís Recoder i Neus Lloveras

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el conseller de Terrritori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, han obert la mostra a l'església dels Josepets

L'església dels Josepets ha servit de marc per l'inici de la mostra "Troba't al Nucli Antic" que fins aquest diumenge oferirà una àmplia programació per a celebrar l'acabament del Pla Integral del Nucli Antic (PINA) i donar a conèixer a la ciutadania el potencial social, cultural i econòmic del barri. Podeu consultar aquí la programació del "Troba't al Nucli Antic"
L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han presidit l'acte d'inauguració de la mostra a la ja citada església dels Josepets, que ha estrenat remodelació de façana. L'acte protocolari ha estat presentat pel regidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, que en el seu parlament ha destacat la feina feta al nucli antic durant aquests darrers anys que "ha suposat una inversió de 14 milions d'euros. Ara però, més enllà de la rehabilitació de les façanes, i de la urbanització dels carrers, cal iniciar un nou període per tal de promoure l'activitat econòmica a la zona i fer que esdevingui una nova centralitat de ciutat". Per la seva banda, Neus Lloveras ha volgut agrair molt especialment la tasca duta a terme per l'anterior regidor d'Urbanisme, Xavier Ollé, i pel director del PINA, Francesc Surroca. L'alcaldessa ha afirmat que "tenim un barri amb un gran potencial on a més de viure es pot treballar. Hi ha espais pels petits comerços, per l'emprenedoria, per la promoció del patrimoni i per ser un pol d'atracció turística." Finalment, el conseller Lluís Recoder ha volgut matisar que la "recuperació del patrimoni i de l'entorn no te sentit si no es destina a les persones que hi viuen i hi treballen o que poden decidir venir a viure-hi o a treballar. Les obres han acabat, però ara comença la tasca per a que el Nucli Antic de Vilanova i la Geltrú recuperi el seu antic esplendor."

L'acte protocolari, que ha estat introduït per tres peces cantades per l'Orfeó Vilanoví, ha estat tancat pels alumnes de violoncel de l'Escola Municipal de Música. Seguidament els assistents s'han dirigit a La Sala per donar per inaugurada l'exposició Ardhara, i finalment veure les instal·lacions que els alumnes de l'escola d'art han fet amb llums led a diferents façanes destacades del Nucli Antic.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00