Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/01/2015

Última visita comentada a la mostra sobre pintura d'història al Museu Víctor Balaguer

El gènere de temàtica històrica va viure un moment d'esplendor a finals del XIX    El gènere de temàtica històrica va viure un moment d'esplendor a finals del XIX

Diumenge es podrà visitar la mostra de pintures i gravats de temàtica històrica que hi ha al fons del Museu. Cal inscripció prèvia

El proper diumenge 25 de gener a les 12 h es farà la darrera visita comentada a l'exposició temporal sobre la pintura d'història a les col·leccions del Museu Balaguer, que va començar el passat mes d'octubre i que es podrà visitar fins diumenge 1 de febrer.

La mostra exhibeix un interessant conjunt de pintures i gravats de temàtica històrica, un gènere que viu el seu moment d'esplendor a la segona meitat del segle XIX, quan l'Estat espanyol l'implanta com a motiu en els concursos per a les Exposicions Nacionals de Belles Arts.

Les generacions de pintors que es dedicaren a aquest gènere ho feien emprant tècniques en constant evolució, d'aquí que la mateixa escena es pot haver executat des de l'academicisme més pur fins al realisme més vibrant. Les mirades al passat, que durant el romanticisme servien per fonamentar els nacionalismes -exaltant les glòries del país-, després es converteixen en un pretext per desplegar complexes composicions de gran format. A Catalunya aquest gènere no té el mateix protagonisme que a la resta de l'Estat, però són molts els artistes catalans que es volen presentar als certàmens oficials o que reben encàrrecs, privats o institucionals, per als quals despleguen un extens repertori de fets i personatges històrics.

A la mostra hi podem trobar noms com Agustí Rigalt, Felip Masó, Francesc X. Amérigo, Manuel Crespo Villanueva, Juan Luna o Cristòfor Alandi.

La visita té un preu de 3 euros. Per a inscriure's cal trucar al 93 815 42 02, o bé enviar un correu electrònic a informacio@victorbalaguer.cat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00