Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/03/2014

El camió del reciclatge arriba a VNG

L'aula mòbil es podrà visitar de manera gratuïta     L'aula mòbil es podrà visitar de manera gratuïta

Més de 500 alumnes de les escoles i instituts de la ciutat visitaran l'aula mòbil entre l'11 i el 14 de març i aprendran la importància de reciclar objectes com els telèfons mòbils

L'escola de reciclatge s'instal·larà a la plaça de Soler i Carbonell, davant del Mercat, des de dimarts a la tarda fins divendres. Es podrà visitar en horari escolar de matí i tarda de manera concertada, amb una previsió d'assistència de més de 500 alumnes de les escoles i instituts de la ciutat.

L'aula mòbil visita ciutats i pobles de tot Espanya, dirigint-se a alumnes de 5è, 6è de primària i 1r i 2n de secundària de manera gratuïta. Aquest projecte educatiu és part del compromís adquirit per les associacions AMBILAMP, ECOPILAS, RECYCLIA i TRAGAMÓVIL per a facilitar i fomentar la recollida i reciclatge de residus habituals com bombetes, piles, telèfons mòbils, ordinadors, joguines o electrodomèstics.

La conscienciació i la reflexió al voltant d'aquest àmbit, la correcta separació i dipòsit als llocs oportuns d'aquests residus, és un pas imprescindible per al seu reciclatge i, en conseqüència, per a la millora de la nostra salut i la del nostre planeta. L'objectiu de l'Escola de Reciclatge és sensibilitzar l'alumnat i la comunitat educativa sobre la correcta separació en origen de residus habituals en l'àmbit escolar i domèstic amb els que estan menys familiaritzats. La metodologia se centra en l'aprenentatge actiu, estimulant la curiositat, imaginació i experiències dels alumnes i procurant una aproximació afectiva a la temàtica, que desenvolupi el respecte i la cura del planeta. Per això s'utilitza l'aula mòbil, que motiva i introdueix els nois i noies de forma atractiva en el món del reciclatge de bombetes, piles, mòbils, ordinadors, joguines o electrodomèstics. A més de l'aula, el professorat rep material educatiu per aprofundir i complementar els continguts abordats a l'aula mòbil, per facilitar la feina del professorat de manera prèvia, durant i posterior a la visita, treballant la importància del reciclatge d'aquests residus.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00