Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/04/2017

El Cicle Gaudí porta a VNG 'Espanya en dues trinxeres'

El documental mostra per primera vegada la Guerra Civil en color       El documental mostra per primera vegada la Guerra Civil en color

El documental sobre la Guerra Civil espanyola codirigit per Francesc Escribano i Luis Carrizo es podrà veure dijous 20 d'abril al Teatre Principal

La Guerra Civil és un dels esdeveniments històrics claus a la història d'Espanya, una tragèdia que va marcar el país d'una manera definitiva. Després de 80 anys del cop d'estat que va portar Espanya a una cruel guerra entre els seus ciutadans, han estat moltes les narracions, pel·lícules, series i documentals que han radiografiat aquest esdeveniment i les seves conseqüències.
"Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color" és un llargmetratge documental que explica aquest succés des de la distància històrica i amb una nova mirada que permet fer-ho com mai fins ara s'havia fet: en color. Suposa una experiència audiovisual pionera al nostre país que aporta una nova visió a tots els esdeveniments succeïts durant la Guerra Civil gràcies a un relat neutre, a l'espectacularitat del color, a un nou so realista i convincent, a un grafisme didàctic i a una banda sonora plena d'emoció.
Tots aquests elements donen com a resultat un llargmetratge documental que fa que els espectadors s'endinsin i entenguin un dels passatges històrics més tristos de la història contemporània d'Espanya. És per aquest motiu que el film es recomana especialment als estudiants de secundària dels instituts d'arreu del país.
El documental, codirigit pel vilanoví Francesc Escribano i Luis Carrizo, compta amb un guió fet per Manel Lucas i es va estrenar el passat mes d'octubre.
El Cicle Gaudí el porta dijous 20 d'abril a les 20.30 h al Teatre Principal.

El Cicle Gaudí arribarà a tot el país
D'altra banda, el circuit de cinema català impulsat per l'Acadèmia del Cinema Català nascut el passat mes de setembre, creixerà aquest 2017 amb l'objectiu d'arribar als 25.000 espectadors anuals. La vocació del Cicle Gaudí de conquerir nous públics per a la producció catalana, de consum minoritari a casa nostra, ja comptava amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Fundació SGAE, l'Agència Catalana de Joventut i els ajuntaments implicats. Ara es consolida amb la col·laboració de les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona, i dels ajuntaments que s'hi adhereixen, una aliança que permetrà portar estrenes catalanes a 33 localitats d'arreu del país.

En la seva primera convocatòria, desenvolupada en el quart trimestre de 2016, el Cicle Gaudí va portar 5 estrenes del cinema català ("El rei borni", "Cerca de tu casa", "La propera pell", "100 metros" i "Ebre, del bressol a la batalla") a una població de cada comarca de la demarcació de Barcelona. Vilanova i la Geltrú ha estat des del primer moment una d'aquestes 12 poblacions.
En el primer trimestre d'aquest 2017 s'han projectat tres títols més: "La millor opció", "No culpes al Karma de lo que te pasa por gilipollas", i "El elegido".

L'èxit ha permès la seva expansió a diferents localitats de les províncies de Girona, Tarragona i Lleida. Quan s'hagi completat la implantació del cicle per tot el territori, haurà arribat a 33 poblacions catalanes.

La programació de la primavera de 2017 inclou tres estrenes: "Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color", "A Monster Calls" i "Incerta Glòria".

Més informació a www.ciclegaudi.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00