Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/04/2016

El Projecte MATÍ-OTL Garraf celebra el seu plenari amb la participació dels ajuntaments de la comarca

Plenari del Projecte MATÍ  Plenari del Projecte MATÍ

El programa suposa una proposta per sumar sinergies d'àmbit comarcal

Aquest dimarts, l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) va convocar els ajuntaments de la comarca del Garraf, els representants dels Serveis Comunitaris de Salut mental d'Adults, del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil, de l'Associació de Familiars i Afectats de Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG), de l'ADEPG, i del Consell Comarcal del Garraf, amb l'objectiu de presentar el projecte MATÍ- OTL Garraf i plantejar la constitució d'un plenari propi per a aquest servei.

El regidor d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Joan Martorell, va ser l'encarregat de cloure l'acte i va incidir en el fet que "volem impulsar una millor col·laboració entre municipis de la comarca per tal de sumar esforços".

El projecte MATÍ- OTL Garraf és un servei que va iniciar la seva activitat el juliol del 2007. Aquest servei ofereix orientació, assessorament i acompanyament sociolaboral per a persones que estan en tractament psicològic i/o psiquiàtric de la comarca del Garraf i que necessiten una atenció especialitzada per iniciar o reprendre la seva trajectòria professional.

En la primera part de l'acte, es va mostrar la feina que es duu a terme en el servei. Algunes persones usuàries van voler transmetre la seva experiència en primera persona i les tècniques del projecte van explicar la seva filosofia de treball centrada en les capacitats, les necessitats i les motivacions de cada persona que accedeix a aquest dispositiu. Van explicar també l'aposta per crear serveis flexibles que s'adaptin a les necessitats particulars de les persones usuàries i no a la inversa.

En la segona part de l'acte, es va proposar la constitució del plenari. El plenari és una iniciativa que té la voluntat d'aglutinar els diversos agents de la comarca implicats, tant a nivell polític com a nivell tècnic, amb l'objectiu de sumar sinèrgies per a millorar la inserció sociolaboral de les persones amb un problema de salut mental del nostre territori a través del projecte MATÍ OTL Garraf.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00