Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/10/2015

La Biblioteca Víctor Balaguer obre La Vitrina a partir de l'octubre

A l'octubre s'hi podrà veure el fons sobre el tema A l'octubre s'hi podrà veure el fons sobre el tema "Ocàs colonial"

Amb l'objectiu de fer més visibles els seus fons, la biblioteca exposarà cada mes una mostra de llibres i documents de temàtica diferent

La Biblioteca Víctor Balaguer disposa d'un extens fons de gran valor, que sovint la mateixa ciutadania de Vilanova i la Geltrú no coneix. Per a fer més visible aquest fons, aquest mes d'octubre ha engegat una nova activitat: La Vitrina. A partir d'ara, cada mes exposaran en una vitrina una mostra de llibres del seu fons agrupats segons una temàtica concreta.

"Ocàs colonial" és la primera d'aquestes mostres, i es pot veure fins al 31 d'octubre. És prou conegut que, a causa que Víctor Balaguer fou tres vegades ministre d'Ultramar, els fons ultramarins de la Biblioteca són especialment importants i molt reconeguts pels historiadors. Alguns exemples de les obres que es poden veure a La Vitrina són el llibre d'Enrique Manera Cao “Cómo y por qué se perdieron las colonias hispano-americanas” (1895), i l'escrit per un testimoni de l'època “Apuntes para la historia de la pérdida de nuestras colonias” (1899).
«Ocàs colonial» és, doncs, una mostra de llibres, un petit tast del que hi ha a la Biblioteca sobre la pèrdua de les colònies espanyoles, que es complementa amb el catàleg de les obres exposades. Tothom que vulgui més informació pot accedir al catàleg de la Biblioteca Víctor Balaguer.

Després d'aquesta Vitrina, els temes triats per als propers mesos són: l'Arxiduc Lluís Salvador, Nadal, Vins, Carnaval, i Devoció religiosa.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00