Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/01/2015

1,6 milions d'euros en polítiques d'ocupació i formació a Vilanova i la Geltrú

Imatge del primer curs d'auxiliar de buc en port realitzat l'any 2013       Imatge del primer curs d'auxiliar de buc en port realitzat l'any 2013

La Generalitat de Catalunya, a través del SOC, finança diferents projectes adreçats a joves, persones desocupades o a la inserció laboral de persones amb malaltia mental o discapacitat intel·lectual

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat a l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) gairebé 1,6 milions d'euros en polítiques actives d'ocupació i formació per a persones en situació d'atur o bé per a col·lectius com els joves que no disposen del graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO).

La regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha destacat que enguany "s'ha incrementat el finançament per a totes les polítiques de treball a la ciutat i que s'adrecen a gairebé un miler de persones". La regidora Llorens ha parlat dels diferents programes d'ocupació que es desenvolupen a VNG i que es veuran beneficiats d'aquestes subvencions, així com també d'altres programes "que han aconseguit finançament com el Timol i el Matí", que treballen per la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o malalties mentals.

Els programes que es desenvoluparan es dirigeixen a sectors de la població amb un nivell important d'atur. En aquest sentit el programa Joves per l'Ocupació, per a joves d'entre 16 i 24 anys que no disposen de GESO i han abandonat el sistema educatiu, compta amb cinc tipologies de curs d'àmbits com el comerç; la hosteleria o el manteniment i la reparació. El programa de Formació professional ocupacional, adreçat a persones treballadores desocupades amb l'objectiu que aconsegueixin un certificat de professionalitat. Aquest programa compta amb un total de 20 cursos d'àmbits com l'atenció a les persones dependents en institucions; activitats auxiliars de comerç i activitats de suport a buc en port, entre d'altres. A més, també s'ha atorgat finançament pels projectes Timol i Matí i pels Espais de Recerca de Feina.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00