Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/10/2015

L'Ajuntament participa en la reunió de treball de l'Amical Mauthausen

Els viatges als camps de Buchenwald i Mauthausen són un dels projectes de l'Amical en que col·laboren els ajuntaments  Els viatges als camps de Buchenwald i Mauthausen són un dels projectes de l'Amical en que col·laboren els ajuntaments

Vilafranca del Penedès acull divendres una trobada de diversos municipis implicats en la conservació de la memòria històrica, la prevenció del feixisme i la difusió dels valors de la pau i la solidaritat

Aquest divendres 23 d'octubre la regidora de Cultura, Convivència i Equitat Teresa Llorens assistirà en nom de l'Ajuntament de VNG a la reunió de l'Amical Mauthausen convocada per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l'Associació Amical Mauthausen.

Des de fa molt temps, diversos ajuntaments catalans col•laboren amb l'Amical i participen de la difícil tasca de conservació de la memòria històrica i de la difusió dels valors de la pau, la solidaritat, i la prevenció del feixisme. La trobada ha de servir per consolidar aquest lligam i, sota el marc de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més, poder definir nous reptes pel futur i un projecte conjunt.

La sessió comptarà amb el president de l'Amical Mauthausen, el vilanoví Enric Garriga, que presentarà el projecte de la Xarxa Mai Més.
La jornada de divendres se celebrarà en el marc de l'Assemblea General de l'Amical de Mauthausen, que es farà a Vilafranca del Penedès diumenge 25 d'octubre.

Els objectius de “Mai més”
La recuperació i defensa de la memòria històrica és un deure indefugible de les societats democràtiques. Recuperar i defensar, però sobretot prevenir. Perquè esdeveniments com la barbàrie nazi no es tornin a repetir.
El projecte de “Xarxa de memòria i de Prevenció del Feixisme. Mai més”, té com a objectius fonamentals recuperar els valors republicans, defensar la memòria dels deportats i deportades espanyols i catalans, i sensibilitzar perquè mai més es repeteixin situacions semblants.
I es fa a partir de les experiències personals, de les històries de persones de la localitat que el feixisme va internar en els camps nazis. Són projectes “amb rostre”, que han d'aportar a la ciutadania i a la joventut la memòria que ha d'esdevenir compromís.
L'Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya és una associació fundada l'any 1962, en plena Dictadura, per un grup d'antics deportats amb la finalitat de defensar els seus drets morals i materials, donar-se suport mutu i endegar, en la mesura del què permetien les circumstàncies polítiques, una tasca de divulgació de la seva tràgica experiència.

Actualment l'Amical desenvolupa programes d'activitats amb projectes pedagògics amb els instituts de secundària, xerrades i conferències, cicles de cinema sobre la deportació, exposicions, la commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust, la col·locació de monuments o plaques de record, o els viatges als camps de Buchenwald i Mauthausen.

Per tot això, l'Amical demana la implicació dels ajuntaments, de les entitats culturals i cíviques i dels centres de secundària de la ciutat, per definir conjuntament un programa d'activitats que faci de la nostra societat una societat més justa, solidària, tolerant i lliure de feixisme.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00