Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/03/2014

5.600 parelles fan de Les Comparses de VNG l'acte central del Carnaval

Les Comparses  Les Comparses

La plaça de les Cols, convertida en un particular saló de ball, acull un any més les Danses de Vilanova

Si hem de definir Les Comparses de Vilanova 2014 en xifres cal dir: 5.600 parelles, 128 banderes i 112.000 quilos de caramels. Aquestes dades reflecteixen clarament que aquest acte de Diumenge de Carnaval és, potser, el més rellevant i seguit de la festa.

Des de les 9 del matí, carrers i places de la ciutat van ser "envaïts" per parelles de comparses que, al so del turuta, anaven i venien tot omplint de caramels racons i raconets. Fins a cinc batalles d'adults van tenir lloc a la plaça de la Vila, una més que en anys anteriors donat l'augment de banderes participants. A aquestes cinc guerres cal afegir les dues entrades infantils que es van celebrar abans i l'entrada de les barquetes amb la mainada més menuda.

Des del balcó de l'Ajuntament, convidats del món de la política, de la cultura i de la comunicació, entre d'altres àmbits, van poder seguir les entrades a plaça i van col·laborar col·locant les llaçades d'enguany a cada una de les banderes participants.

Al vespre, l'activitat es va traslladar a la plaça de les Cols on, un any més, s'hi van celebrar les Danses de Vilanova i els Balls Vuitcentistes. La plaça lluïa unes làmpades especials, que rememoraven els salons de ball d'èpoques passades. Quatre ballades de les Danses es van combinar amb polques, pas dobles i altres balls en un acte que, any rere any, compta amb la participació d'un nombrós públic. 

Les Danses

- Les fotos del Carnaval 2014
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00