Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/06/2016

L'oficina Jove Garraf atén gairebé 17 mil consultes durant l'any 2015

  Oficina Jove Garraf   Oficina Jove Garraf

D'aquestes, 1.200 són consultes i gestions sobre el Programa de Garantia Juvenil

Continuen augmentant el nombre de consultes ateses per l'Oficina Jove Garraf de Vilanova i la Geltrú, que ha passat de les 15.314 consultes realitzades l'any 2014 a les 16.889 atencions comptabilitzades durant el 2015, de les quals 1.219 corresponen a consultes, gestió i tutories relacionades amb el Programa de Garantia Juvenil. Es tracta de la xifra més alta a nivell de consultes produïda des de la posada en marxa del servei, l'any 2009.

Pel que fa a l'evolució del nombre d'usuaris i usuàries la xifra es manté similar a la d'anys anteriors. L'any 2015 es van beneficiar dels serveis que presta l'Oficina Jove 9.401 persones, de les quals 1.165 eren usuaris/es del programa de Garantia Juvenil.

Programa de Garantia Juvenil

- De les 1.165 persones usuàries ateses a l'Oficina Jove al servei de Garantia Juvenil, entre juny i desembre de 2015, el perfil majoritari és de gènere masculí d'edats entre 21 i 25 anys. El 55% no disposen de titulació d'ESO, i també són majoria, 54%, els nascuts fora de Catalunya. El 19% dels joves que s'adrecen al programa acrediten formació post-obligatòria, i només el 5% universitària.
En 6 mesos, dels 1.165 joves atesos a l'Oficina Jove, 361 es van inscriure al registre oficial de Garantia Juvenil del Ministerio de Empleo y Seguridad Social. 67 joves han trobat feina, per un període no inferior a un any, a través de la Garantia Juvenil, i uns altres 130 estan rebent actualment formació i pràctiques.-

Programa Boca-orellaAquestes són algunes de les dades que es desprenen de la Memòria de l'Oficina Jove Garraf de 2015, el conjunt de les quals evidencia l'assoliment en un 90% dels objectius establerts pel PAM, en el període 2011-2015. La Regidora de Joventut, Blanca Albà ha valorat positivament la tasca que es fa des de l'Oficina Jove, a nivell d'assessorament i difusió de les accions, el que ha permès incrementar el nombre de consultes i millorar l'atenció personalitzada. "Apostem per un assessoria de qualitat i per això reforçarem l'oficina amb la incorporació d'una nova persona." La Regidora també ha recordat que la de Vilanova i la Geltrú ha estat una de les oficines de tot Catalunya que més tràmits ha realitzat en relació al programa de Garantia Juvenil "Assessorem i facilitem l'accés dels joves al món laboral sense que hagin de deixar de formar-se, d'aquesta manera poden combinar estudis i feina". Albà també ha destacat d'aquesta memòria anual el treball realitzat en quan a la difusió "Gràcies als tallers que es fan a les escoles i instituts aconseguim que cada cop hi hagi més gent que conegui l'Oficina Jove i el treball que s'hi fa".

En relació als tallers als quals feia referència la Regidora de Joventut, durant el curs passat es realitzar 74 xerrades a tots els centres públics i privats, dins el programa PAE de Secundària. "El bon ús de les xarxes socials" i "I després de l'ESO, què?" van ser les sessions amb més demanda, seguides de temes com les opcions de l'alumnat un cop acabat el Batxillerat, el treball, les polítiques de joventut a VNG, el pas de primària a secundària, i la mobilitat internacional.

Dins el Projecte Educatiu de l'Oficina Jove s'han realitzat durant el 2015 un total de 16 accions formatives, en les que han participat 300 joves.

Una altra de les dades que inclou la Memòria són els resultats del Programa Boca-Orella, que durant l'any passat va formar a 54 joves com agents entre iguals. Es van realitzar 39 sessions formatives, en 16 àmbits de treball diferents, i hi van participar 8 dels 10 centres d'educació secundària que hi ha a la ciutat.

Les xarxes socials van lligades indiscutiblement als joves, és per això que des de l'Oficina Jove Garraf s'han potenciat aquests canals de comunicació com a la millor manera per fer arribar la informació i les propostes entre el públic més jove. En total, durant el 2015 el web de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha rebut 25.789 visites, el web de l'Oficina Jove n'ha rebut 16.656, i el tauler d'anuncis virtual de l'Oficina Jove ha estat visitat un total de 45.256 vegades. A 3.589 persones els agrada la pàgina de Facebook de l'Oficina Jove, Twitter té 1.045 seguidors i Google + en té 240. I pel que fa al Butlletí Jove digital, que s'envia quinzenalment, té en l'actualitat 1.180 subscriptors/es.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00