Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/04/2016

Jornada sobre el treball de les entitats per millorar les relacions i la cohesió social

Una vintena de persones es van interessar pel treball de les entitats i les experiències personals  Una vintena de persones es van interessar pel treball de les entitats i les experiències personals

La Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG organitza una jornada formativa al voltant de la diversitat i la convivència

‘Teixint la convivència' és el títol de la jornada formativa que es va celebrar dijous a la Casa Olivella. Una sessió que va servir per aportar dues visions d'un mateix tema: l'experiència de les persones que han passat per un procés migratori, i l'experiència de les persones que formen part d'entitats que els donen suport i acompanyament.

La Regidoria de Convivència i Equitat va organitzar aquesta jornada formativa al voltant de la diversitat i la convivència, que va comptar amb la presentació de la regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens.

Llorens va destacar que “Les entitats són agents clau per afavorir la convivència ciutadana. Aporten serveis de suport específic que promouen la igualtat d'oportunitats i l'equitat a col•lectius vulnerables, i promouen accions de relació, coneixement mutu i intercanvi entre persones i col•lectius d'orígens culturals diversos”.

La jornada va anar a càrrec de: Raul Martínez, sociòleg, subdirector de la Fundació CEPAIM per la convivència i la cohesió social, i autor de la novel•la “Nadie te está esperando”; Mari Pau Munuera, presidenta de l'Associació de Dones La Frontissa i membre de SOS Racisme; i va comptar també amb el testimoni de Sadio Marega, vilanoví provinent del Senegal, i Manoli Àlvarez, vilanovina provinent d'Extremadura.

La novel•la “Nadie te está esperando” tracta amb ironia, humor i cruesa la realitat de la immigració d'origen estranger, en concret la provinent del Senegal, i les seves relacions amb la immigració dels anys 60 a Catalunya des del coneixement directe que tenen les persones que treballen a les entitats.

Una vintena de persones van assistir a la jornada, on es va generar un interessant debat al voltant de les dificultats d'iniciar un procés migratori, i de la riquesa de l'intercanvi entre persones d'orígens culturals diversos. També es van posar en qüestió conceptes com ara integració o immigració.

La sessió va comptar amb el suport de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i la Diputació de Barcelona.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00