Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/09/2014

Cap al 35è FIMPT

La regidora de Cultura ha fet una primera valoració en positiu del festival       La regidora de Cultura ha fet una primera valoració en positiu del festival

El Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú segueix fidel als seus orígens

El FIMPT va tancar diumenge la seva 34a edició amb el concert íntim de la formació instrumental Inxa Impro Quartet. El mal temps va enterbolir l'última jornada del festival, que va mantenir totes les activitats previstes, excepte l'últim espectacle del Fimpetits, el concert de Bàrbara Van Hoestenberghe, per al qual l'organització del festival està buscant nova data.

L'edició que s'ha celebrat aquest cap de setmana defineix el FIMPT com un festival amb encant, singular i que forma part de la història viva dels grans festivals de Catalunya, mantenint-se com un referent de la música popular i d'arrel tradicional, tant en l'àmbit nacional com internacional. 

Zebda FIMPTFIMPT Los manolos

Zebda i Los Manolos. Imatges cedides per Marta Moreno

En una primera valoració, la regidora de Cultura, Marijó Riba, ha destacat que "la nova estructura proposada té viabilitat artística i d'èxit, especialment espais com la producció pròpia, que genera una interacció entre músics novells, amb l'ESMUC, la universitat de la música, que contempla la música i els instruments tradicionals passats pel sedàs de les noves tendències". Justament un dels objectius de la comissió artística, que ha volgut també connectar amb una nova generació de públic. 

producció pròpia FIMPT
OTC de música llatina. Producció pròpia. Imatge cedida per Marta Moreno

L'esforç en comunicació i difusió del festival s'ha vist també recompensat ocupant espais en les principals pàgines de cultura del país, fet que segons la regidora, "pot permetre pensar i seguir treballant perquè de cara a futures edicions el festival pugui comptar també amb part de finançament privat, ja que si se sustenta només amb diner públic no podrà seguir creixent".

Després dels 3 anys més crítics des que va néixer, el FIMPT ha de créixer, i ho ha de fer de la mà de les noves generacions amb qui ha començat a connectar, especialment en aquesta edició, amb la implicació i l'esforç creixent de les entitats de la ciutat.

Entre els aspectes que caldrà millorar i que s'han de valorar amb més profunditat des de la regidoria de Cultura i la comissió artística del festival, hi ha la possibilitat d'un canvi de dates o horaris que portarien més públic al FIMPT. Malgrat tot, només en la Nit Fimptera de dissabte, amb el concert del cap de cartell Zebda i Los Manolos, ja es va aplegar més públic que en tota la passada edició. En aquest sentit, Marijó Riba adverteix que "el festival no pot tornar a celebrar-se al juliol, perquè en 34 anys han canviat moltes coses, i han nascut molts festivals i iniciatives que omplen els mesos d'estiu".

La regidora ha fet una crida a totes les persones que puguin aportar crítiques constructives a l'hora de fer créixer i millorar el FIMPT, i ha recordat que "es pretenia que fos un espai d'interrelació del sector, i s'ha aconseguit. Gràcies a aquest intercanvi, el sector musical de casa té oportunitats de relacionar-se i fer néixer noves creacions".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00