Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/02/2017

L’ajuntament obliga a avançar l’horari de tancament d’una discoteca del carrer de Cuba

 .   .

La mesura es pren per garantir l’oci responsable i la convivència al centre. L’Ajuntament mantindrà els controls sobre aquest local i la resta d'establiments que generen més queixes

 L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú obliga a l'avançament horari del tancament d'un dels establiments d'oci nocturn de la ciutat, situat al carrer Cuba número 5. Aquesta mesura s'ha pres arran de les nombroses queixes veïnals relacionades amb els incidents que es produeixen com a conseqüència dels horaris de tancament d'aquest establiment (acumulació de clients al carrer, incivisme, etc).

Els veïns dels carrers Cuba, Llanza i Havana han reiterat en diverses ocasions les molèsties i les dificultats per poder fer compatible l'activitat d'oci a la ciutat amb la convivència.

Durant els darrers mesos s'ha concentrat l'actuació per part de l'Ajuntament sobre diversos establiments dedicats a l'oci nocturn. D'una banda els tècnics municipals controlen que l'activitat s'ajusta a la llicència i en altres, amb la intervenció de la Policia Local, s'efectuen controls permanents sobre el compliment dels horaris de tancament i el seguiment de les queixes veïnals per les diverses problemàtiques que generen.

Fruit de les inspeccions i la vigilància s'han obert diversos expedients sancionadors als establiments infractors. I en el cas de reincidència de les queixes com és aquest cas, s'ha ordenat avançar l'horari de tancament per garantir el descans i la convivència del veïnat.

L'any 2015 l'Ajuntament va acordar avançar els horaris de forma general a les zones concentrades en la zona compresa entre els carrers de l'Havana (vorera sud), Tetuan i Codonyat, a l'est per les finques confrontades del carrer del Correu, a l'oest amb les finques posteriors de la façana de la Rambla Salvador Samà i al sud amb les finques posteriors de la rambla Josep Antoni Vidal, plaça de Gumà i Ferran i rambla de Josep Tomàs.

Posteriorment, es va impulsar una campanya amb alguns dels establiments d'aquest àmbit de la ciutat i el Gremi d'Hostaleria i Restauració, mitjançant agents que col•laboraven en la prevenció d'aldarulls i conflictes a l'exterior dels locals i amb anterioritat també s'havien fet actuacions de mediació. Malauradament, en alguns dels casos, les queixes i conflictes no només no han minvat sinó que s'han incrementat.

L'Ajuntament aposta per un oci responsable al centre de la ciutat, que permeti conciliar-ho amb la convivència i descans dels veïns, per aquest motiu es continuaran amb mesures per garantir-ne el compliment.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00