Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/04/2017

Els pressupostos participatius recullen 319 propostes ciutadanes

Un cop finalitzat el termini de presentació, s'inicia la fase de valoració

 L'ajuntament de VNG ha recollit 319 propostes a través de la iniciativa de pressupostos participatius. El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís, valora molt positivament la resposta, “ha estat molt bona, és important que la ciutadania s'hagi implicat i ens hagi fet arribar les seves inquietuds i suggeriments”.

Aquesta és la primera experiència en pressupostos participatius que ofereix la possibilitat de proposar i decidir com invertir 150.000 euros del pressupost municipal 2017. Les propostes d'inversions han d'estar relacionades amb l'espai públic i/o en millores d'equipaments municipals, de competència municipal i que no superin els 30.000 euros.

La recollida de propostes va ser del 13 de març al 18 d'abril i ara s'inicia el període de valoració. Del 19 d'abril al 19 de maig una comissió formada per personal tècnic municipal valora que les propostes presentades compleixin els criteris establerts en el reglament i a partir del 22 de maig es podran consultar al web les propostes definitives que finalment es sotmetran a votació. Ruiz espera que en el període de votació també hi hagi una bona resposta de la ciutadania, “aquesta és la primera experiència en pressupostos participatius, i veiem que és una bona iniciativa. Ara demanem a tota la ciutadania que voti les propostes que més li interessin”.

Les propostes s'han presentat mitjançant la web participa.vilanova.cat i també presencialment als equipaments municipals habilitats. Un cop es vagin valorant les propostes, es podrà consultar al mateix web si han estat acceptades o no.

Del 29 de maig a l'11 de juny es durà a terme la fase de votació de les propostes acceptades. Per poder votar cal ser major de 16 anys i estar empadronat/ada a Vilanova i la Geltrú. La ciutadania podrà escollir de dues maneres: a través de la pàgina web participa.vilanova.cat o bé presencialment en els equipaments municipals habilitats. Es podran votar diverses propostes fins esgotar els 150.000 euros dels pressupostos participatius. Els projectes escollits s'iniciaran durant l'any 2017.

Per votar a través de la plataforma cal registrar-se. Pots registrar-te AQUÍ

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00