Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/07/2013

S'inaugura el nou cowork de salut, nutrició i esport a la Plataforma

 La Plataforma disposa des d'ahir d'un espai per a empreses vinculades a la salut, la nutrició i l'esport           La Plataforma disposa des d'ahir d'un espai per a empreses vinculades a la salut, la nutrició i l'esport

El nou espai per a emprenedors ja disposa de tres empreses a punt per instal·lar-s'hi

El nou Cowork Neàpolis de Salut, Nutrició i Esport ja té a punt els dotze llocs de treball que poden acollir fins a 24 persones emprenedores per desenvolupar la seva activitat de negoci des d'aquest espai ubicat a la Plataforma Centre Multiserveis. En aquests moments ja hi ha tres projectes de negoci a punt per instal·lar-se en aquest nou centre de treball per a emprenedors.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i la regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Ariadna Llorens van expressar la satisfacció, com a govern, per la posada en marxa de la primera fase del Mapa de l'Emprenedoria de Vilanova i la Geltrú. En la inauguració del nou espai, ahir dimarts al vespre, també hi van ser presents la segona tinenta d'alcaldia i regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia i els regidors del Grup Municipals del PSC, Joan Martorell, Xavier Carbonell i Gisela Vargas.

L'alcaldessa de la ciutat va manifestar que "ara toca ser molt observadors i detectar les oportunitats de negoci a la ciutat". Amb aquest esperit, segons l'alcaldessa Lloveras, "és que es creen coworks en temes concrets que entre ells també puguin crear sinergies molt interessants per generar oportunitats i emprenedoria". L'alcaldessa de VNG va expressar la satisfacció "perquè aquest cowork pugui ser un espai facilitador de nova activitat econòmica, que ha estat possible pel treball conjunt de diferents departaments de l'Ajuntament de VNG". 

Aquest mapa de l'emprenedoria, segons la regidora de Societat de la Inforamció, Ariadna Llorens, conceptualitza la ciutat en base als diferents punts on situar nous coworks vinculats a diferents nínxols econòmics que tenen possibilitat de creixement i de futur "amb l'objectiu d'aconseguir generar llocs d'ocupació que permetin crear noves empreses". Aquesta segona fase, la primera va ser el cowork situat a Neàpolis, del qual la regidora de Societat de la Informació ha dit "que ha funcionat molt bé". Sobre el segon cowork, Ariadna Llorens ha explicat que "hem aprofitat una estructura que teníem propera, la Plataforma de Serveis a les Persones, per fer el cowork d'esport i nutrició". En aquest sentit, la regidora Llorens ha assegurat que "la voluntat és fer un creixement en diferents àmbits econòmics i el proper serà el de sostenibilitat, medi ambient i aprofitament energètic".

El Mapa de l'Emprenedoria que el Govern municipal va presentar a finals de 2012 també inclou altres àmbits professionals com l'àmbit marí pesquer i industrial marí i un cinquè àmbit basat en l'educació i la pedagogia. El mapa, segons ha dit Ariadna Llorens, "s'anirà desenvolupant d'una forma creativa on l'administració farem de facilitadors com a element de creixement i atracció d'empreses".

Empreses al cowork de salut, nutrició i esport
Marius Plana/El Monovolum Project:
projecte orientat als habitatges familiars, que utilitzant la domòtica i les TIC treballa en les diferents alternatives per tal de compaginar la vida familiar en aspectes com la salut, la dependència, la conciliació, etc amb solucions tecnològiques existents al mercat:domòtica, tàblets, smartsphones, cloud, etc. 

Eduardo Mingo: creació d'una eina virtual on qualsevol professional de l'àmbit i investigador de qualsevol part del món pugui fer preguntes, valoracions i comentaris sobre temes relacionats amb I+D (genètics, bioquímics, químics, farmacèutics, hospitalaris, alimentació, medi ambient....) i puguin ser contestats per professionals del mateix sector en referència a protocols de treball i tècniques analítiques de laboratori. Són mercats en constant creixement i innovació que necessiten d'una plataforma on posar en comú qüestions del dia a dia per arribar a conclusions finals en les seves àrees d'estudi. 

Geeox-Anselm Pérez: l'empresa té com a objectiu la creació i disseny de paquets de salut que puguin ser exportables arreu del món i, en un primer estadi, es centraran en l'àmbit privat. Més endavant s'estudiarà la possible integració en l'àmbit públic. Per a la construcció d'aquests paquets es necessària la col·laboració i participació dels professionals en l'àmbit de la salut, de les tecnologies i també de l'àrea social. En alguns d'aquests paquets resultants serà necessari l'estudi clínic i en d'altres serà suficient amb la certificació clínica del mateix comitè científic que l'ha creat. 

Àlbum de fotos
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00