Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/01/2017

Dia Internacional de la tolerància zero contra la Mutilació

Dilluns es farà la lectura d'un manifest a la plaça de la Vila     Dilluns es farà la lectura d'un manifest a la plaça de la Vila

Vilanova i la Geltrú se suma a la celebració del Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina

 El proper dilluns 6 de febrer se celebra el Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina (MGF). Establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), aquest dia té per objectiu sensibilitzar sobre aquesta pràctica, considerada devastadora i una violació dels drets humans de les nenes i les dones.

Vilanova i la Geltrú se suma un any més a la celebració, amb la lectura d'un manifest per contribuir en la lluita contra aquesta pràctica amb profundes arrels socials i culturals vinculades a la perpetuació del patriarcat. Així, dilluns 6 de febrer, a les 12 del migdia, la plaça de la Vila acollirà la lectura del manifest a càrrec de Mamadou Samb, membre de l'Associació Cultual Diappo Ak Teranga. Es tracta d'una entitat sense ànim de lucre que va ser creada a Vilanova i la Geltrú l'any 2008 amb l'objectiu de promoure, entre d'altres accions, l'intercanvi cultural, fomentar la cultura senegalesa, atendre i donar suport a les persones nouvingudes i la sensibilització per l'eradicació de la MGF.

La mutilació genital femenina és una violació dels drets humans, i és una greu amenaça per a la salut psicològica, sexual i reproductiva de les dones i les nenes. Cada any, 3 milions de nenes a tot el món estan en perill de patir l'ablació.
Segons les Nacions Unides, la MGF reflecteix una desigualtat entre ambdós sexes molt arrelada, i constitueix una forma extrema de discriminació contra dones i nenes. Una pràctica que viola els seus drets a la salut, la seguretat i la integritat física, el dret a no ser sotmeses a tortura i tracte cruel, inhumà o degradant, i el dret a la vida en els casos en que el procediment acaba produint la mort.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha desenvolupat des de 2013 el Protocol de prevenció i atenció a la nostra ciutat, amb mesures informatives, preventives, penals, administratives, socials i de sensibilització.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00