Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/12/2016

Vilanova i la Geltrú s'omple d'activitat aquest Nadal

Les activitats de Nadal i Reis a la ciutat s'han presentat en roda de premsa   Les activitats de Nadal i Reis a la ciutat s'han presentat en roda de premsa

Les propostes tradicionals es combinen amb les activitats de dinamització de l'activitat comercial i les d'esperit solidari

Aquestes festes de Nadal, Vilanova i la Geltrú s'omple un any més d'activitat. El programa d'actes que s'ha repartit a les famílies vilanovines a través dels escolars inclou tot tipus d'activitats, començant per les més tradicionals, com la inauguració del pessebre el dia de Santa Llúcia, la representació del retaule de Nadal o dels Pastorets i la cavalcada de Reis.

L'alcaldessa Neus Lloveras ha destacat en l'acte de presentació que "Vilanova i la Geltrú exerceix la seva capitalitat durant les festes de Nadal, perquè comptem amb un teixit associatiu molt viu, i amb un comerç amb molta activitat i molta oferta. Des de l'Ajuntament estem al costat dels teixits associatiu i comercial perquè Vilanova i la Geltrú s'ompli de vida aquests dies".

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha destacat el treball de les entitats de la ciutat, "enguany destaquem per exemple el Círcol Catòlic, que farà alguna activitat per commemorar el centenari de la primera representació dels Pastorets de Folch i Torres; i també l'Associació Pessebrista, i especialment a Josep Maria Porta, que va rebre un reconeixement europeu fa ben poc".

Pel que fa a les activitats de promoció econòmica, el regidor adjunt de Promoció Econòmica, David Montes, ha explicat que en aquesta campanya de Nadal es vol potenciar la capitalitat comercial de Vilanova i la Geltrú. "Per aquest motiu hem apostat de manera decidida per dos elements ben coneguts: el primer, l'enllumenat de Nadal, que tenim obert des del 2 de desembre i el mantindrem fins passat Reis, i que de cara a l'any vinent es vol organitzar un acte d'encesa conjuntament amb Viu Comerç. El segon són els arbres de Nadal que hi haurà a la plaça de les Neus i al passeig del Carme, davant l'Oficina de Turisme".
Els arbres estaran instal·lats des del 15 de desembre fins al 6 de gener, i estaran acompanyats de 7 tions gegants de Nadal, 5 d'ells propietat de Viu Comerç (que s'instal·laran a les places de les Neus, dels Carros, de les Cols, i a la rambla Principal), i 2 tions municipals que estaran al Mercat del Centre i al Mercat de Mar.
En aquest sentit, David Montes ha destacat que "Des de la Regidoria donarem suport a les activitats que Viu Comerç proposi per tal de dinamitzar el comerç de proximitat".
També hi haurà com cada any els mercats d'artesania, amb 25 parades de fusta a la rambla Principal entre les escoles El Cim i Santa Teresa de Jesús. A les parades hi haurà diversos productes d'elaboració pròpia i també comprada a tercers com plantes, joies, bijuteria, decoració variada, o tèxtil, entre d'altres. Del 2 al 8 de desembre hi ha el mercat de Santa Llúcia, i del 9 de desembre al 5 de gener obrirà el mercat de Nadal i Reis, tots dos oberts de les 10 del matí fins a les nou del vespre.
Destaca finalment la Fira de pintors de Nadal, a càrrec de l'Associació Pintors de Vilanova i la Geltrú, a la plaça de la Vila del 17 desembre al 5 de gener.

Per la seva banda, el portaveu del govern i regidor de Participació, Juan Luis Ruiz, ha explicat que la Xarxa d'Equipaments Cívics de la ciutat, que inclou els centres cívics municipals i els casals municipals de gent gran, ha organitzat durant les festes de Nadal diferents activitats adreçades a la ciutadania en general i especialment als infants.
"Durant les dates prèvies a les festes es faran brindis de Nadal a tots els equipaments per celebrar les festes amb totes les persones i entitats que fan ús dels centres cívics i dels casals de gent gran, i que durant l'any exerceixen de punt de trobada per a tota la ciutadania i per a les associacions de veïns", ha recordat Ruiz.
A més, els casals municipals de Gent Gran van organitzar el passat dia 2 un acte per La Marató de TV3 amb diferents actuacions benèfiques al Casal Municipal de Gent Gran, i organitzen un concert de Nadal a càrrec del grup de Compex dirigit per Manel Milà, el dimecres 14 de desembre a les 17.30 h.
La Xarxa de Centres Cívics, per la seva banda, organitza diferents tallers adreçats a infants per fer la carta als Reis, fanalets per anar a rebre'ls, o galetes. Es faran durant les vacances escolars de Nadal a tots els centres cívics de la ciutat.
El programa de Nadal inclou també altres activitats organitzades per entitats de la ciutat, com el Pare Noel i l'espectacle infantil de l'AV La Collada-Els Sis Camins, o el patge reial de l'AV Sant Joan.

Activitats solidàries de Nadal

També durant les festes nadalenques és moment d'organitzar activitats solidàries en suport als més desfavorits, especialment els infants.
És el cas de la Marató de Museus, un acte a favor de La Marató de TV3 que es farà el 18 de desembre a partir de les 9.30 h. És un recorregut per tots els museus de la ciutat. Es tracta d'una activitat familiar per fer visita guiada a tots els museus de Vilanova i la Geltrú, en un sol recorregut. Comença a les 9 h fent una xocolatada a l'Espai Far. Cada visita a museu serà de 45 minuts, i cada 2 museus es farà una parada per descansar i fer avituallament. Al final s'haurà recorregut sis museus.
També es fa una recollida de llanes a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell per al projecte "La bufanda de la iaia" que recull llanes durant tot l'any per teixir bufandes, peücs o gorres com a activitat solidària.
L'entitat Creu Roja i La Daurada van organitzar un sopar-espectacle solidari el divendres 2 de desembre.
I la Creu Roja organitza la tradicional recollida de joguines durant tot el dissabte 17 de desembre. Es demanen joguines per a infants de 0 a 10 anys, noves, que no siguin bèl·liques ni de peluix i que no portin piles.
Cineclub Sala 1 torna a organitzar enguany l'activitat "Cap joguina sense nen", on el 23 de desembre es podrà veure la pel·lícula "Mascotas" al Teatre Principal amb l'aportació d'una joguina.
L'entitat Mans Unides farà el 17 de desembre la tradicional encesa d'espelmes a l'arbre de Nadal de la Rambla Principal.
Cal recordar també que es poden comprar regals solidaris i de comerç just a la botiga d'Oxfam Intermón de la plaça dels Cotxes.

El pessebre de la plaça de la Vila
L'Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú inaugurarà, com cada any el 13 de desembre, el pessebre de la plaça de la Vila. Un pessebre que enguany vol homenatjar Josep M. Folch i Torres en els 100 anys dels seus Pastorets. Per elaborar-lo, els mateixos pessebristes han estat treballant per crear les figures i escenes. També han comptat amb la col·laboració d'artistes de la ciutat per a la realització dels decorats, com Jaume Brichfeus, Lluís Amaré, Rosa Pastor, M. Victòria Canyelles i Rosa Altés. El making off dels pessebres es pot veure a través d'un vídeo realitzat per Joan Ignasi Gómez.
L'acte d'inauguració del dia de Santa Llúcia a les 18.30 h comptarà amb la cantada de nadales i de cançons dels Pastorets.
D'altra banda, el 17 de desembre s'inaugura l'exposició de pessebres al local de l'entitat, al carrer de Manuel de Cabanyes, que es podrà visitar fins al dia de Sant Antoni.

Podeu consultar el programa d'actes de Nadal i Reis a la ciutat en aquest enllaç

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00