Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/08/2015

Es presenta el desplegament de la xarxa d'alta capacitat entre Vilanova i la Geltrú i Manresa per la C15

 Neus Lloveras, a la presentació del desplegament de la fibra òptica Neus Lloveras, a la presentació del desplegament de la fibra òptica per la C15

Neus Lloveras ho considera un important avanç per al territori però sobretot per a la millora de qualitat de vida de la ciutadania

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig va presentar la setmana passada el projecte de desplegament de la fibra òptica que farà possible la connexió d'alta capacitat entre les ciutats de l'Eix Diagonal a través de la C15. Aquest eix uneix les quatre capitals de comarca; Manresa, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

L'acte de presentació va comptar amb la participació del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, que va donar a conèixer els detalls del projecte, i dels alcaldes de les quatre capitals de comarca que quedaran connectades amb fibra òptica per l'Eix Diagonal (C15) i l'Eix Transversal (C25): Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, Marc Castells, alcalde d'Igualada, i Valentí Junyent, alcalde de Manresa i president del consorci Localret.

El projecte presentat forma part del desplegament de xarxa pròpia de fibra òptica que la Generalitat de Catalunya va iniciar l'any 2007. El 2010, el desplegament va ser concessionat a Xarxa Oberta de Catalunya (XOC) amb un doble objectiu: proveir de servei de connectivitat d'alta capacitat les seus de la Generalitat de Catalunya localitzades a la seva zona d'influència, i proveir de serveis majoristes de fibra fosca i connectivitat els operadors locals per facilitar que aquests puguin fer arribar la fibra òptica a municipis i zones d'interès econòmic.

El projecte de desplegament de la xarxa troncal de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya per la C15 (Eix Diagonal) partirà del node ubicat a l'edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú fins al punt d'interconnexió de la C15 amb l'A2, a Igualada. El projecte es troba actualment en procés de tramitació d'autoritzacions i permisos per part del Departament de Territori i Sostenibilitat i el seu termini d'execució és de quatre mesos des de l'obtenció d'aquests permisos.

Durant la seva intervenció, Felip Puig va destacar la importància d'aquest projecte, “una actuació que respon al model de reequilibri territorial i al model de creixement intel·ligent definit pel Govern”. En aquest sentit, el conseller va afegir que “Catalunya juga a ser una regió intel·ligent, i són aquestes infraestructures les que definiran que pugui estar al capdavant de la quarta revolució industrial, la tecnològica, en què estem immersos.”

Per la seva part, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú va recordar la voluntat de les quatre capitals de comarca per treballar unides més enllà de la connexió viària, amb l'acord programàtic que es va establir l'11 de desembre de 2013 com a evolució i oportunitat de coordinar-se i fer una aliança de futur aprofitant la consolidació de la C-15 i centrant-la en el concepte de ciutats intel·ligents.

Segons Lloveras, “volem continuar mantenint aquesta col.laboració entre els quatre ajuntaments, per esdevenir centre de referència de les smartcities en l'àmbit de Catalunya, però també com a model de ciutats mitjanes que s'uneixen per formular propostes d'aplicació intel·ligent al territori, alhora que col.laborar en projectes comuns europeus. Aquesta és una aposta que repercuteix directament en la qualitat de vida de la ciutadania dels nostres municipis i, per aquest motiu, és una de les principals estratègies que hem convingut en evolucionar en aquesta legislatura.”

Aquest projecte significarà un impacte cabdal per a la comarca, atès que es produirà el tancament de l'anella de fibra òptica entre Barcelona-Igualada-Vilanova. Pel que fa al desplegament de la xarxa a escala local, es construiran 12 sortides per a connexions futures. En el cas de Vilanova, a banda de la ubicació del node de tota la xarxa a l'edifici Neàpolis, es procedirà a crear la sortida en el Polígon Industrial Sector Marqués i al Polígon Industrial Masia d'En Frederic.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00