Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2016

VNG se suma a la commemoració del Dia de l'Alliberament gai, lèsbic, transsexual i bisexual

El Dia Internacional se celebra cada 28 de juny. La bandera de l'arc de Sant Martí ha onejat a la façana de l'Ajuntament, on s'ha llegit un manifest

Diverses persones s'han concentrat aquest 28 de juny davant les portes de l'Ajuntament per commemorar el Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual.
En un acte presidit per l'alcaldessa Neus Lloveras i amb presència d'un gran nombre de regidors municipals, s'ha fet la lectura oficial d'un manifest per commemorar aquest Dia Internacional. Els encarregats de llegir-lo enguany han estat Josep Maria Raventós, responsable d'educació de CCOO del Garraf; i Arnau Pasqual, membre del grup de suport d'autoajuda per a joves LGTBI de les regidories de Joventut i Convivència i Equitat.
Manifest LGTB p
La tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens, ha recordat com el 28 de juny de 1969, quan un grup de persones lesbianes, gais i transsexuals es van aixecar contra els abusos policials que patien al bar Stonewall, de Nova York, per dir prou a l'opressió. També va recordar com al llarg de la història recent han fet sentir la seva veu els qui s'han sentit discriminats per la seva raça o pel fet de ser dona. "Avui ens pot semblar que totes aquestes demandes són evidents, però si avui tenim totes aquestes llibertats és perquè abans, totes aquestes persones coratjoses van fer front a la injustícia i van aconseguir canviar les coses. Nosaltres ens unim a aquesta lluita per la llibertat, perquè creiem que és possible un món nou, un món més just, on el gènere, el color de la pell i l'orientació sexual o la identitat de gènere no són elements de discriminació, sinó elements de riquesa".

Llorens va refermar el compromís de la ciutat i de l'Ajuntament en defensar els drets i les llibertats de les lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, i a lluitar amb tots els mitjans que tenim al nostre abast per eradicar l'homofòbia.

L'alcaldessa Neus Lloveras, per la seva banda, va posar l'èmfasi en el respecte als drets de totes les persones, tinguin la orientació sexual que tinguin, i va parlar de tolerància zero a la discriminació per motiu d'orientació sexual i identitat.
Manifest LGTB p1
En el transcurs d'aquest 28 de juny ha onejat, al balcó de l'Ajuntament de la ciutat, la bandera de l'arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI.
A banda, a dos quarts de nou del vespre al Teatre Principal, en col·laboració amb Sala1, es va passar el documental "Tchindas", sobre la vida de Tchinda Andrade, una persona transsexual admirada de l'illa de São Vicente, a Cap Verd. En acabar es va fer un col·loqui amb el director de la pel·lícula.

Podeu llegir aquí el text del manifest.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00