Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/06/2014

L'Ajuntament cedeix al CDIAP un nou espai per ampliar el servei

L'alcaldessa ha saludat les embarassades assistents a la xerrada L'alcaldessa ha saludat les embarassades assistents a la xerrada "Preparem l'arribada del nadó"

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Garraf ocuparà més espai dins l'equipament del centre cívic La Geltrú

L'alcaldessa Neus Lloveras ha visitat aquest matí les instal·lacions que cedeix l'Ajuntament al Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç del Garraf per a la seva ampliació, ubicades dins el centre cívic La Geltrú, acompanyada de la presidenta del CDIAP Garraf Aurora Baena.

Lloveras, que ha aprofitat per saludar les persones assistents a la darrera de les xerrades del cicle sobre la petita infància, "Preparem l'arribada del nadó", ha dit que "el CDIAP ofereix un servei indispensable i molt important a la ciutat, atén moltes famílies i estem contents de poder col·laborar al seu bon funcionament amb aquesta ampliació".

L'associació CDIAP és concessionària del servei d'atenció a la primera infància amb trastorns de desenvolupament per part de la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat, que atén la comarca del Garraf, a més de Cunit, Calafell i Segur de Calafell. L'any 1995, el CDIAP i l'Ajuntament van signar un conveni per la cessió d'ús d'un espai de l'escola Canigó per prestar aquests serveis. A finals de 2009, l'increment d'usuaris va comportar la necessitat d'ampliar l'espai per poder prestar amb qualitat aquest servei públic d'atenció precoç. L'Ajuntament va cedir l'ús d'un local de 400 m2 a la plaça dels Alumnes Obrers, a l'edifici del centre cívic La Geltrú, amb entrada pel carrer de Cristòfol Raventós.

El passat 5 de juny es va signar un conveni entre l'Ajuntament de VNG i l'Associació Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Garraf per reorganitzar els espais concedits i poder ampliar l'espai existent al centre cívic de la Geltrú. Un cop acabin les obres d'adequació de l'espai, es calcula que a finals d'any, el CDIAP deixarà d'utilitzar les instal·lacions que ocupa a l'escola Canigó.
Mitjançant el conveni l'Ajuntament cedeix 643 m2 del local de l'altell del centre cívic de la Geltrú. Una cessió que es fa de manera gratuïta atesa la finalitat d'interès general que presta el CDIAP, que s'haurà de fer càrrec de les despeses de subministrament i de l'ús de l'espai. La concessió administrativa s'estableix per un termini màxim de 20 anys amb possibilitat de 3 pròrrogues trianuals. 

Visita CDIAP plànolVisita CDIAP obres

La presidenta del CDIAP, Aurora Baena, ha agraït el suport de l'Ajuntament durant tots aquests anys, i ha explicat que "quan tinguem tot l'equip al mateix espai serà més fàcil donar el servei a les famílies i coordinar-se per oferir a la petita infància un treball de psicomotricitat, fisioteràpia, logopèdia o treball psicològic".

L'equip del CDIAP, que treballa des de fa 30 anys a Vilanova, és un servei amb activitat pública, universal i gratuïta format per 25 professionals, atén els infants entre 0 i 6 anys que presenten trastorns en el seu desenvolupament o es troben en risc de presentar-los. Aquests trastorns poden ser per dèficit d'atenció, trastorns del llenguatge, per dificultats motrius, etc. L'any 2013 van atendre 1.189 infants i les seves famílies, amb un increment del 17% respecte l'any anterior.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00