Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/04/2014

Cinquè aniversari de l'Oficina Jove que atèn més de 15 mil consultes l'any

L'Oficina Jove, a la rasa d'en Miquelet L'Oficina Jove, a la rasa d'en Miquelet

Catalunya, nou membre de l'Agència Europea d'Informació Juvenil i Assessorament per a Joves

El 17 d'abril, com cada any, és el Dia Europeu de la Informació Juvenil, data que coincideix amb el cinquè aniversari de l'Oficina Jove de Vilanova i la Geltrú. Des del principi, l'Oficina Jove Garraf ha esdevingut referent a nivell nacional pels serveis especialitzats i de qualitat que s'hi ofereixen, pels processos de treball conjunt en xarxa, pels procediments de derivació als agents implicats en el treball amb el jovent del territori, i pel gran volum d'usuaris/es i de consultes a que dóna resposta.

Durant el 2013 l'Oficina Jove va atendre un total de 10.730 joves que van fer 15.190 consultes. Els joves que més s'adrecen a l'Oficina són els qui tenen entre 14 i 20 anys i els tres àmbits més demandats són els d'orientació i assessorament personalitzat en: Educació i formació, Treball i Salut. Les valoracions per part dels joves usuaris/es, al llarg del darrer any, han estat bones, ja que el 90% dels usuaris diuen trobar resposta a les seves demandes i necessitats des dels recursos de l'Oficina Jove.

A més, enguany, serà el primer any que Catalunya participarà com a nou membre de ple dret de l'Agència Europea d'Informació Juvenil i Assessorament per als Joves (ERYICA).

ERYICA, va ser fundada el 1986, i és una agència europea independent, integrada per serveis públics d'informació juvenil, organismes i xarxes de coordinació. Treballa per intensificar la cooperació europea en l'àmbit del treball i dels serveis d'informació juvenil. El seu objectiu és desenvolupar, donar suport i promoure la qualitat de la política i la pràctica d'informació generalista envers la joventut en tots els nivells, per tal de satisfer les necessitats d'informació dels joves a Europa i per aplicar els principis de la Carta Europea d'Informació Juvenil.

A l'última assemblea d'EYICA celebrada el 28 de març a Bèlgica, es va decidir donar l'entrada a Catalunya com a nou membre de ple dret a l'Agència. La decisió suposa que la Direcció General de Joventut, com a organisme responsable en matèria d'Informació Juvenil del país, compartirà a partir d'ara decisions i coneixements amb la resta de serveis d'informació juvenils d'arreu d'Europa en igualtat de condicions.

L'Oficina Jove de Vilanova i la Geltrú va ser la tercera que la Xarxa Nacional d'Informació i Assessorament Juvenil va posar en funcionament al territori, conjuntament amb el Consell Comarcal del Garraf i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que és qui dirigeix i gestiona l'oficina d'atenció al jovent.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00