Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/03/2017

El mes d'abril omple la cartellera de cinema

'Fugir de l'oblit', la projecció gratuïta emmarcada en projecte Buchenwald, es podrà veure dijous 6     'Fugir de l'oblit', la projecció gratuïta emmarcada en projecte Buchenwald, es podrà veure dijous 6

La cartellera s'omple amb les propostes del Cineclub Sala 1, el projecte Buchenwald, el Documental del mes, el Cicle Gaudí i l'oferta comercial del Círcol Catòlic

Arriba un nou mes, i amb ell es renova la cartellera de cinema a Vilanova i la Geltrú.
L'oferta l'enceta, el Cineclub Sala 1, que cada dimarts ofereix una projecció al Teatre Principal a les 20.30 h, en versió original subtitulada.
Així, dimarts 4 d'abril és el torn de "Los últimos de Filipinas". Dimarts 11 projectarà "Que Dios nos perdone", el dia 18 "Toni Erdmann", i el 25 d'abril "Amor y amistad".

En el marc del Projecte Buchenwald, l'Amical de Mauthausen projecta, dijous 6 d'abril a les 19 h i de manera gratuïta, la darrera pel·lícula del V Cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis, amb la producció catalana d'Abel Moreno "Fugir de l'oblit". Aquest documental reconstrueix el viatge de supervivència que va fer el gironí Josep Busó entre 1939 i 1942, un exiliat republicà que amb 17 anys va fugir primer del franquisme i posteriorment del camp de refugiats d'Argelès-sur-Mer, del camp de concentració de Dachau, el d'extermini de Treblinka i una base de Bordeus on l'exèrcit nazi construïa submarins i de la qual va escapar sortint per la porta.

Pel que fa al Documental del Mes, dimecres 12 d'abril a les 20.30 h, es podrà veure "Amateurs a l'espai", dirigida pel danès Max Kestner (2016). És la història d'un dels grans somnis de la humanitat i de com fer-lo realitat, malgrat els petits entrebancs quotidians, com ara perdre el tornavís o les baralles per decidir a qui li toca treure les escombraries. És possible arribar a les estrelles des de casa?

Dijous 20 d'abril a les 20.30 h arriba la proposta del Cicle Gaudí: "Espanya en dues trinxeres". La guerra civil en color, un llargmetratge documental dirigit per Francesc Escribano i Luis Carrizo. Explica la Guerra Civil Espanyola amb una nova mirada que permet fer-ho com mai fins ara s'havia fet: en color. S'han combinat les darreres tècniques digitals amb l'esforç tècnic i creatiu d'un equip de més de 50 persones. S'ha digitalitzat, restaurat i acolorit el material original filmat entre 1936 i 1939 amb l'objectiu d'apropar aquests documents únics al gran públic i a les noves generacions

Pel que fa al Círcol Catòlic, podeu consultar la cartellera a www.cinemavilanovacircolcatolic.com

La venda d'entrades per a les projeccions del Cicle Gaudí i el Documental del Mes es fa 30 minuts abans a la taquilla del Teatre Principal, o bé a la pàgina web www.elprincipal.cat

En el cas del Cineclub Sala1, es venen 30 minuts abans a la taquilla del Teatre Principal.
Les taquilles del Círcol Catòlic obren 1 hora abans de la projecció.

Pel que fa al preu de les sessions, el Cineclub Sala 1 costa 12 euros al mes per als socis, i 6 euros la sessió pels no socis. Presentant l'entrada de la darrera sessió del Cicle Gaudí, costa 4,5 euros.
El Documental del Mes costa 3 euros, i és gratuït per als socis de Cineclub Sala 1.
El Cicle Gaudí val 4,5 euros l'entrada general, i 3 euros amb el Carnet Jove, socis Sala 1, aturats, jubilats i majors de 65 anys, o alumnes de català per adults participants en el programa de Voluntariat per la Llengua. Per als socis del Club La Vanguardia es fa un 2x1 en les entrades.
Les sessions del Círcol Catòlic costen 6 euros als socis, i 7 als no socis.

Podeu consultar la cartellera aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00