Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/04/2014

VNG presenta les activitats del tricentenari

Jordi Medina, Miquel Àngel Ayala, Neus Lloveras i Marijó Riba Jordi Medina, Miquel Àngel Ayala, Neus Lloveras i Marijó Riba

Una exposició sobre la llengua, primera activitat per recordar els fets de 1714

Un acte institucional el 13 de juny i la commemoració de l'11 de setembre són dues de les activitats destacades en la programació d'actes del Tricentenari a VNG. Al llarg de l'any es duran a terme a la ciutat una vintena d'esdeveniments organitzats per la societat civil per tal de recordar els fets de 1714. L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha destacat la importància de la celebració del Tricentenari perquè "com a ciutat és important saber bé què va passar i per entendre millor què està passant ara i a partir d'aquí poder prendre decisions, tenir criteri".

La Comissió del Tricentenari, formada pels historiadors Miquel Àngel Ayala, Jordi Medina i Albert Tubau i dos tècnics de l'Ajuntament de VNG ha coordinat el programa d'activitats i ha assessorat a nivell històric a les entitats i particulars. Ayala ha volgut remarcar que "el protagonisme i màxim artífex és el col·lectiu d'entitats i associacions de la ciutat".

La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha explicat també que el programa encara és obert a noves activitats que s'hi vulguin incorporar, ja que algunes entitats i col·lectius encara no han tancat la programació de tot l'any.

La primera activitat de la commemoració del Tricentenari a VNG serà l'exposició "Et prenc la paraula" del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, que traça la cronologia de la llengua catalana a partir de l'any 1714. La mostra es podrà veure a partir de divendres, 25 d'abril a la biblioteca del Museu Víctor Balaguer.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00