Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/04/2016

Segona edició dels tallers de paternatge responsable

El grup de pares es trobarà cada setmana fins a finals de maig    El grup de pares es trobarà cada setmana fins a finals de maig

Aquesta setmana ha engegat un nou curs per a futurs pares, organitzat per l'Espai d'Equitat i el servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva

Aquesta setmana ha engegat a Vilanova i la Geltrú la segona edició de l'experiència pionera Paternatge Responsable, liderada pel Servei de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), i que es va iniciar amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La reunió informativa sobre aquest projecte va ser tot un èxit. Una vintena d'homes van assistir a la trobada dirigida per una llevadora de l'ASSIR i un psicòleg de Conexus (atenció, formació i investigació psicosocial), que inicia el segon grup a la ciutat, que es trobarà setmanalment fins a finals de maig.

La necessitat compartida de desenvolupar més tasques i capacitats de cura, d'augmentar els sabers de la criança, d'harmonitzar la vida familiar amb la laboral... s'ha tornat imprescindible en la nostra societat. Cada cop més homes volen jugar un altre paper, i són pocs els espais en què poden reflexionar i compartir les preocupacions, temors, expectatives i reptes que suposa aquest canvi de rol en la criança i educació dels seus fills i filles.

Els objectius del projecte Paternatge Responsable volen millorar l'atenció que reben els homes en temes de paternitat, tant en els grups de pre-part com en l'atenció post-part; oferir durant l'embaràs espais de reflexió i aprenentatge als homes que seran pares; donar habilitats per desenvolupar un rol de paternitat activa i responsable; afavorir una relació de parella positiva durant l'embaràs i després del naixement; i potenciar la coresponsabilitat en les tasques de la llar i de cura.

Les sessions inclouen informació sobre quines seran les noves responsabilitats i les noves experiències, o com ser el pare i la parella que es vol ser. Un espai experiencial de creació i desenvolupament amb la voluntat d'esdevenir, a llarg termini, un grup de reflexió i acompanyament en masculinitat i criança, que es configuri com grup de referència per a altres homes a Vilanova i la Geltrú.

El projecte aposta per promoure una intervenció conjunta i coordinada des dels serveis implicats directament en el part, la salut sexual i reproductiva (com l'ASSIR i el CAP), els i les professionals més directament implicats en la preparació al part (llevadores o professionals de la ginecologia) i el postpart (personal de pediatria o infermeria). S'han realitzat tres jornades formatives a professionals amb la participació del col·lectiu de llevadores de la zona d'influència del Garraf. Paternatge curs llevadores

Per a més informació, els homes interessats poden adreçar-se a l'Espai d'Equitat, a través del correu electrònic equitat@vilanova.cat; o a l'ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), al telèfon 93 893.22.00.

Podeu consultar el díptic informatiu aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00