Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/10/2015

Jornada de la Xarxa de Museus Locals a VNG

La Xarxa de Museus Locals està integrada per 65 equipaments de 52 municipis    La Xarxa de Museus Locals està integrada per 65 equipaments de 52 municipis

El Museu Víctor Balaguer acollirà dijous 29 la XXVIII Jornada de la Xarxa de Museus Locals organitzada per la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona celebra cada any una Jornada de la Xarxa de Museus Locals, i enguany ha escollit el Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú com a seu per a la 28a trobada.

Així, el proper dijous 29 d'octubre, de 9 del matí a sis de la tarda, el museu serà escenari d'una jornada que preveu reunir un centenar d'experts en gestió de museus sota el títol “Gamificar el patrimoni”.
Gamificar és aconseguir fer viure grans experiències usant elements de joc, i per tant és una bona eina per a la comunicació i la transmissió dels coneixements propis dels museus. La jornada d'enguany té com a objectiu apropar i fer evident la innovació en l'àmbit dels equipaments museístics i del patrimoni, tot oferint eines i instruments per a aplicar-la en el dia a dia d'aquestes institucions.

Aquesta jornada està concebuda com un gran taller de reflexió, amb ponències curtes i molts exercicis pràctics. D'aquesta manera, els participants podran aprendre mentre creen algunes propostes gamificades que estiguin relacionades amb el tema del museu. Per a crear aquestes experiències gamificades caldrà tenir en compte què volem que visqui l'usuari, el què se li explicarà, les mecàniques necessàries per aconseguir que tot sigui viscut com un joc i, si és necessari, unes eines tecnològiques.

Entre les ponències de la jornada, destaca “Construint millors experiències deixant la tecnologia a banda”, a càrrec de Hugh Wallace, cap de Digital Media al National Museum of Scotland. Els experts oriol Ripoll, jaume Duran i Jordi serra explicaran què és la gamificació, ensenyaran a crear bones històries per fer viure grans experiències, i oferiran un taller de creació d'una experiència gamificada amb els continguts propis de cada museu.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00