Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/07/2016

L'Ajuntament potencia el Programa de Suport a la Creació

Teresa Llorens, flanquejada pels representats dels projectes del Programa    Teresa Llorens, flanquejada pels representats dels projectes del Programa

La Regidoria de Cultura facilita espais d'assaig i gravació als creadors locals, que actuaran als equipaments vilanovins en la propera temporada d'arts escèniques

Amb l'objectiu de promoure la creació, producció i exhibició de nous projectes per part dels col·lectius amateurs i professionals emergents de la nostra ciutat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú potencia una línia de suport a la creació amb presència a la programació estable de l'Auditori Eduard Toldrà, el Teatre Principal i el Centre d'Art Contemporani La Sala.

Tal i com va explicar la regidora de Cultura, Teresa Llorens, en roda de premsa, "el Programa de Suport a la Creació vol vetllar per les realitzacions d'artistes i professionals locals i comarcals, tant els que ja tenen trajectòria com els joves creadors o amb un format innovador que inclogui un cert risc creatiu".

És per això que l'Ajuntament està cercant recursos provinents de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, per poder ampliar el programa i donar suport a la formació de nous professionals.

El Programa de Suport a la Creació vol donar suport en el procés de creació, producció, exhibició, difusió i promoció dels projectes visuals i escènics d'autoria local i comarcal, fomentar els nous formats i les noves tendències, generar nous públics i crear sinèrgies entre l'àmbit professional i l'àmbit social, en el teatre, la música, la dansa i les arts visuals.

Més enllà de l'exhibició, els equipaments escènics municipals són "un recurs per poder tirar endavant les polítiques culturals", espais vius, equipats tècnicament perquè les companyies puguin disposar-ne per crear i assajar noves produccions.
Per això en el marc de la propera temporada octubre 2016 - gener 2017, i en algun cas concret la temporada febrer – juny 2017, l'Auditori Eduard Toldrà, el Teatre Principal i La Sala acolliran diversos projectes en el marc del programa de Suport a la Creació.
Una de les línies del Suport a la Creació són les residències que s'han fet o s'estan fent en aquests equipaments. Així, el mes d'octubre es podrà gaudir al Principal de l'espectacle de dansa "Mom (Les saisons du corps)", interpretat per Thérèse Lorenzo i Lluís Pascual sota la direcció de Montse Obrador i Salvador Cuéllar. Obrador va explicar a la roda de premsa que "el cos és la matèria primera de l'espectacle, i aquests dos artistes saben molt bé com treballar aquest material".

El 26 de novembre s'estrenarà l'espectacle "Under Construction", del projecte Windu, format pels flautistes de bec Clara Cowley, Eloi Fuguet, Eva Jornet i Marcel Leal, sota la direcció artística d'Ivan Beltran i disseny de llums d'Oriol Ibáñez.
Fuguet remarca que "és un espectacle integral. La flauta té connotacions de música antiga, però som consumidors d'aquest món escènic, i intentem posar l'espectacle al dia". Així, a banda del repertori, plantegen un concepte nou d'actuació, on aspectes com la il·luminació, la coreografia, el vestuari o l'escenografia juguen un paper rellevant.
Windu va assajar a l'Auditori a finals de març, ho continuarà fent a l'octubre i al novembre, i faran una estada tècnica els dies abans de l'espectacle.

Dissabte 22 d'octubre l'Auditori acollirà el concert de Copa Lotus. El grup vilanoví format per Marc Bala, Vidal Soler, Xavier Yerga i Marc Benaiges ha preparat un nou repertori i ha gravat el seu segon àlbum.
Vidal Soler recordava que "gràcies a iniciatives com aquesta, podem preparar un espectacle amb unes condicions tècniques molt bones, que permeten millorar els aspectes de producció d'un grup modest com el nostre".
Copa Lotus serà els dies 20 i 21 d'octubre a l'Auditori Eduard Toldrà, fent una estada tècnica.

Ja durant la temporada febrer-juny 2017 s'estrenarà a l'Auditori l'espectacle "Pluja", de la pianista i compositora Clara Peya i l'actor Guillem Albà. Un treball excepcionalment íntim i proper que parla de la vulnerabilitat i de sentir-se petit. Blai Rodríguez, productor de la companyia, recordava que tots els espectacles de la companyia de Guillem Albà, nascuda fa 10 anys, han passat per la seva ciutat natal. "Estem agraïts, no només per haver pogut fer la residència aquest mes de juny, sinó per l'oportunitat de portar aquí aquest espectacle, perquè una vegada més, Vilanova ha confiat en nosaltres".

De totes aquestes residències destaca la gravació d'un disc, la del ribetà Esteve Molero, que va guanyar el premi Recull per un esbós biogràfic titulat: "Manuel Rius, autor de música anònima". Aquest mes de maig, Molero ha gravat el CD, acompanyat del seu trio habitual, Retrio, "La música anònima d'en Rius". El disc es presentarà la nostra ciutat en una data propera. Molero recordava que Rius va ser un gran compositor per a música de gralla, i que "projectes com aquest disc es poden dur a terme demanant col·laboracions. En aquest cas ens han ajudat l'entitat privada Els Xulius, i els Ajuntaments de Vilanova, Ribes i Sitges".

Finalment, al Centre d'Art Contemporani La Sala es pot veure "La flor dels tigres", de Míriam Artigas. L'artista vilanovina recordava que "cal tenir espai per la poesia, per reinventar i repensar la realitat".

Més informació en aquest dossier de premsa

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00