Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/01/2015

Vilanova s'ha omplert de tradició aquest Nadal

Pregària Interconfessional de la Geltrú        Pregària Interconfessional de la Geltrú

Les activitats més tradicionals han conviscut amb la pregària interconfessional i amb l'homenatge floral a Francesc Macià

El Nadal més familiar i tradicional ha gaudit de molt bona salut a la ciutat aquest any. I és que hi havia activitats per a tota la família, des de les representacions del Retaule de Nadal, passant per la vela reial del patge Eliseu fins a l'esperada Cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient.

La gran participació ha estat la tònica habitual en unes dates en que Vilanova s'omple de tradició, amb els més petits de la casa com a protagonistes.
Així, s'han omplert de públic les representacions del Retaule de Nadal a càrrec de l'Estaquirot Teatre els dies de Nadal i de Cap d'Any, amb el caganer com a protagonista, endolcint aquesta interpretació de l'origen del Nadal, farcida de pastors, dimonis i l'àngel.

Fins al 18 de gener encara es pot visitar l'exposició de diorames i de figures populars al carrer de Manuel de Cabanyes, 17, a càrrec de l'Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú.

El pessebre vivent de la Geltrú i Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres al Catòlic també han omplert. I el moment més esperat per als petits de la casa arribava amb els Reis. Del 2 al 4 de gener es podia lliurar la carta pels Reis a la Vela reial del patge Eliseu. I dilluns 5 arribava l'esperada cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, que recorria els carrers de la Geltrú i el centre de la ciutat, com cada any, amb les voreres farcides d'infants plens d'il·lusió.
Arribats a la plaça de la Vila, l'Alcaldessa els va rebre desitjant per a cada llar esperança, salut, companyia, amistat i felicitat; i va lliurar a Melcior, Gaspar i Baltasar les claus de la ciutat perquè poguessin entrar a totes les cases.

Paral·lelament als actes nadalencs, el dia de Nadal al punt del migdia se celebrava la tradicional ofrena floral en record al president Francesc Macià i Llussà, amb motiu del 81 aniversari de la seva mort. Hi van participar representants dels grups polítics i d'entitats i particulars de la ciutat, a més de l'alcaldessa acompanyada per regidors del consistori.

Podeu veure aquí un àlbum de fotografies sobre l'ofrena floral

A banda, divendres 27 de desembre es va celebrar la desena edició de la Pregària Interconfessional de la Geltrú, una trobada organitzada per diferents comunitats cristianes del barri de la Geltrú, parròquia catòlica de Santa Maria de la Geltrú, l'Església Evangèlica Baptista i l'Església Evangèlica Romana Emmanuel, amb l'objectiu de promoure el diàleg interreligiós coincidint amb les festes de Nadal.

Interconfessional

Enguany, la trobada es va realitzar al Centre de Culte de l'Església Evangèlica Romana Emmanuel, al carrer de Solicrup, i el lema de la pregària va ser "Una pregària per la Pau". En el decurs de l'acte diferents cors i els grups de música de les tres comunitats van interpretar cançons. Aquest acte té el suport institucional de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i va comptar amb la presència de Glòria Garcia, segona tinenta d'Alcaldia.

Més informació aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00